Siirry sisältöön

Kymenlaakson hyvinvointialueen aluevaltuusto kokoontuu tiistaina 20.6.2023 kello 17 Kotkan kaupungintalolla. Aluevaltuustossa on esillä muun muassa Kymenlaakson hyvinvointialueen tuottavuusohjelman ja osallisuusohjelman hyväksyminen.

Kymenlaaksolaiset voivat seurata kokousta suorana Kymenlaakson hyvinvointialueen YouTube-kanavalta.

Kymenlaakson hyvinvointialueen tuottavuusohjelma

Tuottavuusohjelman tavoitteena on valtuuston joulukuussa 2022 hyväksymän taloussuunnitelman mukaisesti saavuttaa tasapainoinen talous vuonna 2025. Ohjelman vuosittainen taloudellinen vaikutus 2023–2025 on sidottu vuosikatteeseen.

Tuottavuusohjelmassa aiemmin vuonna 2022 tunnistetut ja myöhemmin kevään 2023 aikana lisättävät kustannussäästöjä ja -hillintää sisältävät toimenpiteet kootaan yhteen systemaattisesti johdettavaksi kokonaisuudeksi. Ohjelma toteuttaa hyvinvointialueen strategiaa, palvelustrategiaa, järjestämissuunnitelmaa ja pelastustoimen palvelutasopäätöstä.

Aluehallitus esittää aluevaltuustolle, että aluevaltuusto hyväksyy Kymenlaakson hyvinvointialueen tuottavuusohjelman vuosille 2023–2025 ja valtuuttaa aluehallituksen päättämään ohjelman mahdollisesta täydentämisestä ja ohjelman toimenpiteistä.

Kymenlaakson hyvinvointialueen osallisuusohjelma

Osallisuusohjelmassa määritellään tavoitteet, toimenpiteet ja mittarit strategiakaudelle 2023–2025. Ohjelman tavoitteet on laadittu yhdessä osallisuustyöryhmän kanssa selvitystyön materiaalin pohjalta ja ohjelman saavutettavuutta on työstetty yhdessä vaikuttamistoimielinten ja alueen erityisryhmäläisten kanssa.

Aluehallitus esittää, että aluevaltuusto hyväksyy Kymenlaakson hyvinvointialueen osallisuusohjelman vuosille 2023–2025.

Seuraa kokousta

Aluevaltuuston kokoukset ovat julkisia. Kokousta voi seurata suorana hyvinvointialueen YouTube-kanavalta ja kokouksen tallenne on heti katsottavissa.

Takaisin ylös