Siirry sisältöön

Kymenlaakson hyvinvointialue järjestää asiakas- ja potilasturvallisuusviikon 18.–22.9.2023. Yhtenä teemana on Kymenlaaksossa aloittava OLKA-toiminta, joka on järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa. Teemaviikon kunniaksi Ratamokeskus Kouvolassa ja Sapokan vesiputous Kotkassa valaistaan oranssilla.

Asiakas- ja potilasturvallisuusviikolla tuodaan asiakkaiden ja potilaiden ääni kuuluville maailmanlaajuisesti. Maailman terveysjärjestö WHO on julistanut 17.9. päivän Maailman potilasturvallisuuspäiväksi. Päivää on vietetty vuodesta 2019 alkaen. Tämän vuoden teemana on osallisuus, jossa nostetaan esille asiakkaiden, potilaiden ja läheisten merkityksellinen rooli asiakas- ja potilasturvallisuuden kehittämisessä ja toteutumisessa.

Kansainvälisen potilasturvallisuuspäivän teemaväri on oranssi, joka Suomessa symboloi asiakas- ja potilasturvallisuuden keskeistä roolia yhdenvertaisten sosiaali- ja terveyspalveluiden saavuttamiseksi. Kymenlaaksossa viikon kunniaksi valaistaan oranssilla Ratamokeskus Kouvolassa ja Sapokan vesiputous Kotkassa.

Kymenlaaksossa teemaviikko on kohdennettu niin kuntalaisille, asiakkaille, potilaille, omaisille kuin ammattilaisillekin. Tavoitteena on lisätä tietoisuutta asiakas- ja potilasturvallisuudesta. Yhtenä teemana on OLKA-toiminta. OLKA-toiminta aloittaa Ratamokeskuksessa 18.9.2023 ja Kymenlaakson keskussairaalassa 25.9.2023. OLKA on koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa. Toiminnan tavoitteena on tarjota potilaille ja heidän läheisilleen kiireetöntä kohtaamista sekä antaa tukea sairauteen sopeutumisessa. OLKA-pisteistä saa ajantasaista tietoa alueiden yhdistystoiminnasta ja vertaistuesta. Lue lisää OLKA-toiminnasta.

OLKA-pisteillä on mahdollisuus tutustua teemaviikon aikana muun muassa potilas- ja sosiaaliasiamiesten, Prototyyppien ja eri järjestöjen toimintaan, palautepalveluun sekä osallisuusohjelmaan. Kymenlaakson keskussairaalassa aukeava OLKA-piste tarjoaa vastaavaa toimintaa ensimmäisellä toimintaviikollaan. Lisäksi syksyn aikana tuodaan potilas- ja sosiaaliasiamiestoimintaa tutuksi muun muassa Pointti Porukkatalossa Kouvolassa, Myllykosken Kamarissa sekä Kumppanuustalo Hilmassa Haminassa.

Kymenlaakson hyvinvointialueen ammattilaisia kohtaa myös erilaisin osallisuusteemoin Viranomaiset Manskilla -tapahtumassa 18.9.2023 Kouvolassa.

Asiakas- ja potilasturvallisuuskeskus järjestää kaikille avoimen ja maksuttoman kansallisen webinaarin, joihin voi osallistua alla olevan linkin kautta.

21.9.2023 kello 12-15.15 Asiakkaan, potilaan ja läheisen ääni kuuluville:

Asiakkaan, potilaan ja läheisen ääni kuuluville 21.9.2023(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Webinaaria on mahdollisuus tulla seuraamaan Ratamokeskuksen kokoushuoneeseen, jonne on ohjaus ala-aulasta.

Lue tarkemmat tiedot tapahtumista Kymenlaaksossa teemaviikon omilta sivuilta Asiakas-ja-potilasturvallisuusviikko.

Takaisin ylös