Siirry sisältöön

Chat-palvelu toimii puhelinpalvelun rinnalla vaihtoehtoisena yhteydenottokanavana niille henkilöille, jotka eivät syystä tai toisesta pysty tai halua hoitaa asioitaan puhelimessa. Chatin avulla keskusteluyhteys ammattilaisen kanssa onnistuu vaivatta ja asiakas voi välttää jonotuksen puhelinlinjalla. 

Chat soveltuu monenlaisen asian hoitamiseen. Ohjaus, neuvonta ja hoidon tarpeen arviointi tehdään myös chatissa samojen kriteereiden ja tunnistettujen tarpeiden mukaisesti kuin puhelimessa, sillä chatissa vastaavat samat ammattilaiset kuin puhelinpalvelussa. 

– Chatin kautta helposti hoidettavia tilanteita ovat esimerkiksi erilaiset kysymykset ja huolenaiheet liittyen terveydentilaan, johon tarvitaan ammattilaisen kannanottoa. Näitä voivat olla esimerkiksi punkin purema tai epäily virtsatieinfektiosta. Epäselvät tilanteet ja vakavammat oireet, kuten hengenahdistus tai erilaiset traumat on parempi hoitaa puhelimitse, kertoo asiakkuuspäällikkö Jenni Jaatinen Kaiku 24:stä. 

Päivystysavun chatiin on tullut kesäkuun aikana yhteydenottoja lähes 300. Puhelinpalveluun verrattuna chat on vielä marginaalinen yhteydenottokanava, sillä puheluita Päivystysapuun tulee kuukausittain noin 6500-7500. Maltillisesta yhteydenottojen määrästä huolimatta asiakaspalautteen mukaan chat-palvelulla on paikkansa puhelinpalvelun rinnalla. 

– Asiakaspalautteen perusteella chat-kanava koetaan joustavana, selkeänä ja nopeana tapana asioida terveydenhuollon ammattilaisen kanssa, Jaatinen sanoo. 

Päivystysavun livechat palvelee joka päivä klo 8–20. Chatin käyttö edellyttää vahvaa tunnistautumista.

Teemme päivystystä ja Päivystysapua tutuksi

Kesäkuukausina 11.6.-11.7.2023 teemme päivystystä ja Päivystysapua 116 117 tutuksi kymenlaaksolaisille.

Haluamme, että kymenlaaksolaiset tuntevat Päivystysavun puhelinnumeron ja tietävät, miksi kannattaa ottaa yhteyttä ennen kuin harkitsee lähtöä päivystykseen: Päivystysapu on nopein keino saada yhteys terveydenhuollon ammattilaiseen kiireellisissä asioissa ympäri vuorokauden.

Takaisin ylös