Siirry sisältöön

Farmaseutin vastaanotto on kaikenikäisille tarkoitettu palvelu, joka tarjoaa apua ja neuvontaa lääkkeiden käytössä sekä tietoa eri lääkevalmisteiden vaikutuksesta. Lisäksi vastaanotolla on mahdollista ajantasaistaa omaa lääkitystä.

Uusi palvelu aloitettiin lokakuussa Kouvolassa. Nyt pilottikokeilu laajenee Etelä-Kymenlaaksoon. Farmaseutin vastaanotto palvelee pääasiassa puhelimitse.

Terveysaseman farmaseutilta voi hakea apua ja neuvoja esimerkiksi silloin, kun oman lääkelistan ajantasaisuus mietityttää tai lääkkeiden käytössä ilmenee haasteita. Farmaseutin vastaanotto palvelee pääosin puhelimitse, mikä mahdollistaa nopean asioinnin. Uuden palvelun tarkoituksena on myös tukea terveysaseman muiden ammattilaisten työtä. Etelä-Kymenlaakson eli Kotkan, Haminan, Miehikkälän ja Virolahden terveysasemien asiakkaille tarkoitettu farmaseutin vastaanotto sijaitsee Kotkansaaren terveysasemalla. Pohjois-Kymenlaaksossa farmaseutti työskentelee Kouvolan terveysasemalla Ratamokeskuksessa.

Lääkäri tai hoitaja voi ohjata potilaan farmaseutin vastaanotolle tai sinne voi hakeutua itsenäisesti. Ajan farmaseutin vastaanotolle voi varata sähköisessä asiointipalvelussa osoitteessa asiointi.kymenhva.fi(siirryt toiseen palveluun) tai soittamalla terveysasemien vastaanottoon puhelin 05 220 2000. Palvelu on potilaalle maksuton.

Farmaseutin vastaanotto on pilottikokeilu, joka jatkuu marraskuuhun 2023 asti. Sen tavoitteena on tuoda kliinisen farmasian palveluja pysyväksi osaksi perusterveydenhuollon moniammatillista vastaanottotoimintaa.

Takaisin ylös