Siirry sisältöön

Kymenlaakson hyvinvointialueen kehittämistyö oli näyttävästi esillä perjantaina 17.2. Hyvinvointi slush -tapahtumassa Kotkan Höyrypanimolla. Tapahtumaan kutsutut aluevaltuutetut ja hyvinvointialueen johto pääsivät päivän aikana tutustumaan kehittämistyöhön ja sen ammattilaisiin kehittämisen infopisteillä sekä seuraamaan päälavan esityksiä ajankohtaisista asioista. Päivä sisälsi muun muassa sosiaalihuollon asiakasneuvontaan tutustumista, vastaanottotoiminnan virtausmalleja, potilaan hoitoa virtuaalitodellisuudessa, prototyyppien tapaamista ja osallisuusohjelmaan osallistumista.

Kaiku24:n ja etälääkärivastaanoton pisteellä keskusteluja käytiin niin aluevaltuutettujen kuin myös hyvinvointialueen johdon kesken.

– Slush oli täynnä positiivisia ja innostavia kohtaamisia. Kaiku24:stä ja etälääkäritoiminnasta oltiin kiinnostuneita ja etälääkäripalvelu nähtiin myös tulevaisuuden palvelumuotona, palvelujohtaja Sara Haimi-Liikkanen summaa päivän tunnelmia.

Pelastustoimen pisteellä huomiota herättivät muun muassa pelastuslaitoksella käytössä olevat digitaaliset ratkaisut, kuten drone ja kauko-ohjattavat laitteet.

– Keskustelimme muun muassa siitä, miten pelastuslaitoksen suorituskykyä tulee jokaisena vuoden päivänä ylläpitää, jotta asiakkaamme saavat parasta mahdollista palvelua, kehittämispäällikkö Teemu Veneskari kertoo.

– Erityisesti päivästä jäi mieleen keskustelut ajankohtaisista asioista varautumisen ja väestönsuojelun osalta sekä pelastuslaitoksen roolista ensihoitopalvelujen tuottajana Kymenlaakson hyvinvointialueella.

Tavoitteena tehdä kehittämistyötä tutuksi

Hyvinvointi slushin tavoitteena on tuoda kehittämistyön etenemistä tutuksi luottamushenkilöille sekä hyvinvointialueen johdolle.

– Organisaatio on iso ja meneillään olevaa uudistustyötä tehdään monella eri palvelualueella ja toiminnoissa. Halusimme koota kehittämistyötä yhteen ja osoittaa myös tätä kautta konkreettisesti, mitä kehittäminen on, kehittämispäällikkö Ninni Taavitsainen sanoo.

– Kehittämistyö on muun muassa työohjeita, ongelmien ratkaisua ja mallinnuksia. Työtä, jota tehdään palveluissa yhdessä työntekijöiden ja johdon kanssa.

Takaisin ylös