Siirry sisältöön

Kymenlaakson hyvinvointialue uudistaa palveluverkkoaan ja -rakennettaan. Taustalla on hyvinvointialueen aluehallituksen joulukuussa 2023 tekemä päätös, jonka mukaan Kymenlaaksossa toimii jatkossa seitsemän sote-keskusta nykyisen 13 terveysaseman sijaan. Palvelurakennetta uudistetaan erityisesti digitaalisten palveluiden osalta.

Osana uudistamistyötä hyvinvointialue kuulee laajasti eri asukasryhmien ajatuksia ja ehdotuksia muutoksiin liittyen. Nuorten kymenlaaksolaisten kuuleminen toteutetaan Hyvinvointia Kymenlaaksossa! -pelin avulla, jota tarjoaa nuorille tietoa hyvinvoinnista sekä sosiaali- ja terveyspalveluista pelillisen menetelmän kautta. Tehtävät pelissä ovat joko informatiivisia tai mielipidettä kysyviä.

Hyvinvointia Kymenlaaksossa! -peliä tarjotaan kuntien opetuksesta vastaaville henkilöille oppitunneilla pelattavaksi. Pelaamisen tueksi tarjotaan opetusmateriaalia, ja peliä on aikaa pelata 6.3.–28.3.2024.

– Pyrimme saamaan pelille paljon pelaajia, jotta mahdollisimman moni nuori saa äänensä kuuluviin heitäkin laajalti koskettavia uudistuksia toteuttaessa, integraatiopalvelujohtaja Heli Kainulainen sanoo.

– Kouluilla on tässä iso rooli. Hyvinvointialueena kannustamme ottamaan pelin mukaan oppitunnille ja keskustelemaan nuorten kanssa hyvinvoinnista eri näkökulmista. Vanhemmille ja muille nuorten kanssa työskenteleville vinkkaan, että peliä voi pelata myös kotona.

Alkuperäinen Hyvinvointia! -peli on Nuorten Suomi ry:n kehittämä yhteistyössä Kohti nuorten hyvinvointialueita -hankkeen kanssa.

Näin Hyvinvointia Kymenlaaksossa! -peliä pelataan

  1. Kirjaudu osoitteeseen play.seppo.io.
  2. Syötä pelaajakoodi 5A74D2.
  3. Ja sitten pelaamaan!
Takaisin ylös