Siirry sisältöön

Päivitetty 13.3.: Uutisesta poistettu menneet tilaisuudet ja lisätty tulevat.

Kymenlaakson hyvinvointialueen aluehallitus päätti joulukuussa 2023, että maakunnan alueella toimii tulevaisuudessa seitsemän sote-keskusta nykyisen 13 terveysaseman sijaan. Lisäksi hyvinvointialueen palvelurakennetta uudistetaan erityisesti digitaalisten palveluiden osalta, tavoitteena rakentaa helppokäyttöinen ja saavutettava digitaalinen sote-keskus fyysisten toimipisteiden rinnalle.

Osana uudistamistyötä Kymenlaakson asukkailla on mahdollisuus tulla keskustelemaan tulevista muutoksista hyvinvointialueen viranhaltijoiden kanssa muun muassa kauppakeskuksissa sekä järjestöjen ja yrittäjien tapahtumien yhteydessä.

– Haluamme kuulla, mitä mieltä kymenlaaksolaiset ovat tulevista palveluverkon ja palvelurakenteen muutoksista, integraatiopalvelujohtaja Heli Kainulainen kertoo.

– Meitä kiinnostavat myös nuorten näkemykset hyvinvointialueen palveluista ja niiden kehittämisestä. Heille on suunnitteilla esimerkiksi virtuaalinen Hyvinvointia-peli.

Tilaisuuksiin osallistuu viranhaltijoiden lisäksi luottamushenkilöitä. Aluehallituksen puheenjohtaja Nina Braskin mukaan päättäjien on tärkeää kuulla, mitä kymenlaaksolaiset ajattelevat suunnitelmista.

– Aluehallituksen joulukuinen linjaus palvelurakenteen ja palveluverkon osalta on tehty, mutta toteuttamissuunnitelman tueksi tarvitaan väestön näkemyksiä esimerkiksi digitaalisista palveluista, Brask sanoo.

Ensimmäinen tapaamistilaisuus pidettiin helmikuussa Kotkan Pasaatissa. Maaliskuussa tilaisuuksia on järjestetty Haminassa, Kouvolassa, Miehikkälässä, Pyhtäällä ja Virolahdella. Seuraavat tilaisuudet järjestetään:

Takaisin ylös