Siirry sisältöön

Kymenlaakson hyvinvointialue sai tiedon hankinnan toteuttaneelta HUS:n organisaatiolta 19.9.2023, että heidän alihankkijanaan käyttämänsä Essity Oy on ilmoittanut oman alihankkijansa Westlog Oy:n joutuneen kyberhyökkäyksen ja henkilötietovuodon kohteeksi. Yritys havaitsi hyökkäyksen 24.8.2023 ja ryhtyi korjaaviin toimiin välittömästi. Yritys on tehnyt ilmoitukset kyberturvallisuuskeskukselle, tietosuojavaltuutetun toimistolle sekä poliisille. Kymenlaakson hyvinvointialue on tehnyt oman ilmoituksensa rekisterinpitäjänä tietosuojavaltuutetun toimistolle 21.9.2023.

Kymenlaakson hyvinvointialue on saanut toimittajalta listauksen asiakkaista sekä henkilötiedoista, joita on vuotanut. Asiakkaiden osalta vuotaneita tietoja ovat nimi, osoite, asiakasnumero, sähköposti, puhelinnumero, henkilötunnus, ovikoodi, sekä tietoja toimitetuista tuotteista. Työntekijöiden tiedoista ovat vuotaneet nimi ja työsähköposti.

Kaikille loukkauksen kohteena oleville asiakkaille lähetetään henkilökohtainen tiedote tapahtuneesta.

Kehotamme asiakkaita olemaan erityisen varuillaan ja kiinnittämään huomioita mahdollisiin petosyrityksiin. Kaikissa rikostapauksissa suosittelemme vahvasti olemaan aina yhteydessä poliisiin.

Lisätietoja tietoturvaloukkauksesta voit lukea Tietosuojavaltuutetun toimiston ja Traficomin verkkosivuilta:

Takaisin ylös