Siirry sisältöön

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto (JHL) on antanut henkilökohtaisten avustajien työnantajille uuden lakkovaroituksen, joka koskee henkilökohtaisia avustajia koko Suomessa ja täten myös Kymenlaakson alueella. Lakko koskee vain Heta – henkilökohtaisten avustajien työnantajien liittoon kuuluvia työnantajia ja heidän avustajiaan.

Lakko koskee palkkaryhmän A-työtehtäviä. JHL on rajannut työnseisauksen ulkopuolelle työtehtävät, joiden tekemättä jättäminen uhkaisi henkeä ja terveyttä. Lakko koskee työvuoroja tiistain 6.6.2023 kello 00.01 ja maanantain 12.6.2023 kello 23.59 välisenä aikana. Lakkoon voi varautua etukäteen esimerkiksi suunnittelemalla kauppa-asiointia etukäteen, mikäli mahdollista.

Lakossa olevaa henkilökohtaista avustajaa voi lakon aikana sijaistaa avustettavan omainen tai läheinen. Tämä vaatii kuitenkin, että henkilökohtaisen avun tarvitsijan täytyy tehdä työsopimus omaisen tai läheisen kanssa kyseessä olevalle ajalle, jotta väliaikaiselle avustajalle voidaan maksaa palkka.

Voit olla myös yhteydessä henkilökohtaisen avun neuvontapalveluun ma-pe kello 912 p. 05 220 6200, mikäli tarvitset apua ja vastauksia lakkoon liittyviin kysymyksissä. Aiheeseen liittyvää tietoa on tarjolla myös Heta – henkilökohtaisten avustajien työnantajien liiton sivuilla(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun).

Takaisin ylös