Siirry sisältöön

Kymenlaakson hyvinvointialueen akuuttipalveluiden vs. ylihoitaja Janne Wall kertoo juhannuksen olleen maakunnan kummassakin ympärivuorokautisessa päivystyksessä odotetun vilkas. Meno- ja tuloliikennettä oli valtateiden lisäksi päivystyksen aulatiloissa.

– Juhannustorstai ja -sunnuntai olivat viikonlopun kiireisimmät päivät sekä keskussairaalassa että Ratamokeskuksessa. Erityisesti Ratamokeskuksessa kävi joka päivä paljon Kouvolassa mökkijuhannusta viettämässä olleita, muilla paikkakunnilla kirjoilla olevia ihmisiä, Janne Wall kertoo.

– Tulosyyt olivat juhannukselle tyypillisiä. Jonkin verran fillarilla ja sähköpotkulaudoilla kaatumisia sekä sellaisia tapaturmia ja akuutteja sairastumisia, jollaisia hoidetaan kaikkina muinakin viikonloppuina.

Ensihoidossa sen sijaan vietettiin Wallin mukaan totutusta poiketen varsin rauhallista viikonloppua. Kokonaistehtävämäärä oli viikonlopun ajalta 165, mikä on noin 40 tehtävää vähemmän kuin juhannuksena tyypillisesti.

– Ensihoidon tehtävälistalla oli pidempiä siirtokuljetuksia, kaatumisia ja sähköpotkulaudoilla röntyilyjä ja jokunen nahistelukin, jossa ambulanssia on tarvittu. Muutoin tavanomaisia ihmisten akuutteja sairastumisia, Wall luettelee.

– Luonnollisesti myös päihtymys jonkin verran näkyi ensihoidon tehtävissä, mutta ei voida sanoa, että se olisi korostunut normaaliin viikonloppuun verraten.

Keskikesän juhlaan oltiin ensihoidossa varauuttu lisämiehityksellä niin maalla kuin merellä.

– Juhannusaatoksi asetimme ensihoitajan merivartioston partioveneen mukaan. Viikonlopun aikana oli muutamia tehtäviä merialueidemme saaristossa, jotka hoidettiin yhteistyössä merivartioston kanssa.

Kymenlaakson hyvinvointialueen akuuttipalveluiden juhannus lukuina

Kymenlaakson keskussairaalan päivystys

Torstaina 20.6. yhteensä 149 potilasta

Perjantaina 21.6. yhteensä 113 potilasta

Lauantaina 22.6. yhteensä 125 potilasta

Sunnuntaina 23.6. yhteensä 132 potilasta

Ratamokeskuksen päivystys

Torstaina 20.6. yhteensä 131 potilasta

Perjantaina 21.6. yhteensä 128 potilasta

Lauantaina 22.6. yhteensä 119 potilasta

Sunnuntaina 23.6. yhteensä 142 potilasta

Ensihoito

Ajalla 20.–23.6. yhteensä 165 tehtävää

Teemme päivystystä ja Päivystysapua tutuksi

Kesäkuukausina 11.6.-11.7.2024 teemme päivystystä ja Päivystysapua 116117 tutuksi kymenlaaksolaisille.

Haluamme, että kymenlaaksolaiset tuntevat Päivystysavun puhelinnumeron ja tietävät, miksi kannattaa ottaa yhteyttä ennen kuin harkitsee lähtöä päivystykseen: Päivystysapu on nopein keino saada yhteys terveydenhuollon ammattilaiseen kiireellisissä asioissa ympäri vuorokauden.

Takaisin ylös