Siirry sisältöön

Reseptin uusimista ei kannata jättää viime tippaan, sillä pyynnön käsittely voi kestää kahdeksan vuorokautta. Reseptin uusintaa varten lääkäri käy läpi lääkkeidesi yhteensopivuuden, hoidon turvallisuuden ja tekee hoitotavoitteiden seurantaa. Varmistathan, että lääkärillä on ajantasainen tieto lääkityksestäsi.

Vanhat reseptit uusit helposti ja nopeasti OmaKanta(siirryt toiseen palveluun)-verkkopalvelussa. Näin asian hoitaminen ei ole kiinni paikasta tai ajankohdasta. Varmistathan kuitenkin jo saadessasi lääkkeen, että reseptin voi uusia sähköisesti. Voit hoitaa uusimisen myös apteekissa, terveysasemalla vastaanottokäynnillä tai lähettämällä viestin terveysasemalle sähköisesti tai soittamalla.

Varaamalla ajan laboratoriokokeisiin säästät omaa aikaasi

Varaamalla näytteenottoajan etukäteen sujuvoitat omaa kesäpäivääsi huomattavasti. Aikoja näytteenottoon on saatavilla jokaisena arkipäivänä myös kesällä ja näytteenottoa varten voi asioida missä tahansa Kymenlaakson, Etelä-Karjalan tai Uudenmaan alueen näytteenottopisteessä.

Muistathan, että laboratorionäytteenottoon tulee aina olla lääkärin tai hoitajan lähete. Sinun ei kuitenkaan tarvitse antaa näytettä samassa yksikössä, josta lähete on määrätty.

Ajanvarauksen voi hoitaa kellonajasta riippumatta verkossa. Esteen sattuessa voit helposti ja nopeasti perua jo varatun ajan samassa osoitteessa. Voit myös varata ajan puhelinpalvelun kautta, auki arkisin klo 7.30–15.30. Soita 09 471 86800.

Kesäajan poikkeukset ja muutokset Kymenlaakson hyvinvointialueen palveluissa

Kesäaikana hammashoitoloissa, laboratorioissa ja terveysasemilla voi esiintyä kesätaukoja. Ennen yhteydenottoa tai asiointia tarkasta mahdolliset poikkeavat palveluajat erikseen käyttämällä hyvinvointialueen verkkosivujen toimipistehakua.

Takaisin ylös