Siirry sisältöön

OLKA-toimintaan osallistuvat järjestöt ja vapaaehtoiset tarjoavat sairaalan potilaille ja heidän omaisilleen muun muassa vertaistukea ja tietoa potilasyhdistysten ja sairaalan yksiköiden tarjoamasta tuesta. OLKAn vapaaehtoinen voi toimia muun muassa vertaistukijana tai juttukaverina potilaalle, saattohoidon tukihenkilönä tai aula-avustajana.

Kymenlaaksossa OLKA-toimintaa koordinoivat Kouvolan Hyvinvointiyhdistykset ry ja Kymenlaakson hyvinvointialue.

– OLKA-toiminta täydentää hyvinvointialueen palveluja ja lisää yhteistyötä. Järjestöt ja vapaaehtoiset ovat merkittävä osa asukkaiden ja potilaiden hyvinvointia. OLKA-toiminnan kautta asukkaiden osallisuus lisääntyy ja järjestöjen osaaminen tulee näkyväksi, kertoo johtajaylihoitaja Mari Kuusisto.

OLKA-pisteet avautuvat Ratamokeskuksessa 18.9.2023 ja Kymenlaakson keskussairaalassa 25.9.2023. OLKA-pisteet sijoitetaan sairaaloiden aulatiloihin. Sairaalavapaaehtoiset tunnistaa vihreistä liiveistä, joiden selässä lukee ”vapaaehtoinen”.

OLKA-pisteillä on aina saatavilla esitteitä sekä yhdistysten ja toimijoiden yhteystietoja. Lisäksi pisteillä on tavattavissa vaihtelevin ajoin OLKAn työntekijöitä, vapaaehtoisia ja yhdistystoimijoita kello 9–15 välillä.

Takaisin ylös