Siirry sisältöön

Kotkansaaren terveysasema muuttaa vuokratiloihin kauppakeskus Pasaatiin osoitteeseen Kauppakatu 5. Vuokrasopimuksen on määrä alkaa vuoden 2025 alussa. Siihen asti Kotkansaaren terveysasema palvelee entiseen tapaan osoitteessa Kymenlaaksonkatu 1.

Kauppakeskus Pasaatiin sijoittuvissa uusissa tiloissa tulevat jatkossa palvelemaan sekä hoitajan että lääkärin vastaanotot. Pasaatin tiloihin on varattu tilaa myös laboratorion näytteenotolle, ja hyvinvointialueen laboratoriopalveluista vastaavaa HUSia on informoitu tästä varauksesta ja palvelutarpeesta.

Vuokrattava tilamäärä on kooltaan 1490 m2. Terveysaseman tulevat vastaanottotilat sijoittuvat kauppakeskuksen kerroksiin 1–3. Henkilöstön sosiaali- ja taukotilat tulevat sijaitsemaan talon kellarikerroksessa. Tiloihin tullaan ennen muuttoa tekemään muutostöitä terveysasematoiminnan vaatimusten mukaisesti. Muutostyöt aloitetaan myöhemmin kevään aikana. Tilakustannuksiltaan uudet tilat ovat nykyisiä tiloja edullisemmat.

– Terveysasema päätettiin siirtää uusiin tiloihin, sillä terveysasema on toiminut toistaiseksi väistötiloissa, joissa on ilmennyt sisäilmaongelmia, johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa toteaa.

– Asukkaiden kannalta Pasaati on nykyiseen verrattuna sijainniltaan saavutettavampi, sillä alueella on runsaasti parkkitilaa, ja kauppakeskus sijaitsee useiden linja-autopysäkkien välittömässä läheisyydessä.

Pasaatin kauppakeskuspäällikkö Sari Puhilas kertoo, että terveysasema on kauppakeskukseen tervetullut lisäys.

– Tilat remontoidaan uuteen käyttöön ja ne palvelevat varmasti sekä työntekijöitä että terveyspalveluiden käyttäjiä erinomaisesti, Puhilas toteaa.

– Julkisia palvelutiloja esimerkiksi kirjastoille ja terveyspalveluille on toteutettu myös muihin kaupallisiin keskuksiin, ja tämän kehityksen on todettu palvelevan hyvin kaikkia sidosryhmiä.

Muuton aikataulu tarkentuu myöhemmin vuoden 2024 aikana. Kymenlaakson hyvinvointialue tiedottaa asukkaita muutosta sen eri vaiheissa.

Takaisin ylös