Siirry sisältöön

Kymenlaakson hyvinvointialue ryhtyy maaliskuussa pilotoimaan kulttuurilähetettä. Lähetteellä sosiaali- tai terveydenhuollon ammattilainen ohjaa asiakkaan tämän kotikunnan kulttuurineuvontaan. Kuntien kulttuurineuvonnan tarkoituksena on kannustaa ja ohjata kulttuurin ja yhdessä tekemisen pariin tutustuttamalla asukas alueen kulttuuritarjontaan, jota voivat olla esimerkiksi esitykset, kohteet, tapahtumat ja harrastustoiminta. Kulttuurilähete voidaan tehdä, mikäli asiakas antaa siihen luvan.

Kulttuuritoimintaan osallistuminen taiteen kokijana tai tekijänä voi tutkitusti edistää hyvinvointia ja terveyttä sekä tukea toimintakykyä ja osallisuuden tunnetta.

– Kulttuurilähetteellä halutaan ennen kaikkea rohkaista lähetteen saajaa löytämään osallisuutta, iloa ja hyvinvointia kulttuurista ja yhteisestä tekemisestä, Kymenlaakson hyvinvointialueen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen päällikkö Sanna Koste kertoo.

– Jos lähete osoittautuu onnistuneeksi kokeiluksi, voi sillä olla paikkansa myös jatkossa koko maakunnan hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä.

Kulttuurilähetettä kokeillaan aluksi pienimuotoisesti vain osassa kuntia ja hyvinvointialueen yksiköitä elokuun 2024 loppuun asti. Kymenlaakson kunnista pilotissa ovat mukana Kouvola ja Hamina. Kouvolassa kokeilu käynnistyy 2.4.2024 ja Haminassa toukokuun alussa. Kulttuurilähetettä on kehitetty Kymenlaaksossa osana Suomen kestävän kasvun ohjelmaa.

Euroopan Unionin logo ja teksti: EU:n rahoittama.
Takaisin ylös