Siirry sisältöön

Kymenlaakson hyvinvointialue aloittaa muutosneuvottelut maanantaista 6.11.2023 alkaen. Aluehallitus valtuutti Kymenlaakson hyvinvointialueen johdon valmistelemaan muutosneuvotteluita elokuussa. Työnantaja on kutsunut neuvotteluihin ammattijärjestöjen neuvottelijat. Muutosneuvotteluiden ennakoidaan tässä vaiheessa kestävän vähintään kuusi viikkoa. Tavoitteena on, että jouluun mennessä neuvottelut olisi käyty.

Muutosneuvotteluissa ei ole näköpiirissä henkilöstön vähennystarpeita

Kymenlaakson hyvinvointialueella on vahvistettu tuottavuusohjelma, jonka tavoitteena on osaltaan varmistaa, että sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen palvelut ovat jatkossakin saatavilla ja omassa ohjauksessa Kymenlaakson alueella.

Painopiste syksyn 2023 muutosneuvotteluissa on toimintojen ja palveluiden sekä tehtävien uudelleenjärjestämisen, digitalisaation ja palvelussuhdeasioiden muutos- ja yhtenäistämistarpeiden käsittelyssä. Tällä hetkellä ei ole tiedossa henkilöstön vähennystarpeita taloudellisista ja tuotannollisista syistä.

– Meidän on välttämätöntä tehdä toimintojen ja palveluiden uudelleenjärjestämistä. On erityisen tärkeää tehdä suunnitelmia yhteistyössä henkilöstön kanssa ennakoivasti, vt. hyvinvointialuejohtaja Harri Hagman sanoo.

Takaisin ylös