Siirry sisältöön

Kymenlaakson hyvinvointialue avasi Kotkan Karhulaan uuden ikääntyneille tarkoitetun ympärivuorokautisen palveluasumisen yksikön. Yksikkö kantaa nimeä Eskolakoti 3 ja se sijaitsee nimensä mukaisesti Eskolassa. Alueella sijaitsevat myös Eskolakodit 1 ja 2, jotka ovat niin ikään hyvinvointialueen ikääntyneiden ympärivuorokautisen palveluasumisen yksiköitä. Eskolakoti 3:n kiinteistössä toimi aiemmin Mehiläinen-konserniin kuuluva Mainiokoti Otsola.

Yhteensä Eskolakoti 3:ssa on 59 asuinhuonetta kahdessa kerroksessa. Asukkaat muuttavat uuteen yksikköön vaiheittain syksyn kuluessa 4.9.2023 alkaen.

Eskolakoti 3 on hyvinvointialueen omaa palvelutuotantoa

Kymenlaakson asukkaiden ikääntyessä myös asumispalveluiden tarve kasvaa. Tulosaluejohtaja Mervi Takala on iloinen, että nyt avattu Eskolakoti 3 on kokonaan hyvinvointialueen omaa palvelutuotantoa.

– Hyvinvointialueen lähtökohtana on turvata ydinpalvelut ensisijaisesti riittävällä omalla tuotannolla, jota sitten täydennetään ostopalveluilla, Takala sanoo.

Takala kehuu Eskolakoti 3:n olevan tiloiltaan hyvä ratkaisu uudeksi asumisyksiköksi. Kymmenen vuotta sitten valmistunut rakennus on Takalan mukaan hyvässä kunnossa. Ennen käyttöönottoa Eskolakoti 3:ssa tehtiin pintaremontointia ja hankittiin uudet huonekalut. Sijainti lähellä muita asumispalveluyksiköitä tuo synergiaetuja niin henkilöstön kuin tukipalvelujen järjestämisen suhteen.

– Lähekkäisissä rakennuksissa sijaitsevien Eskolakotien henkilöstön on helppo konsultoida toisiaan ja esimerkiksi järjestää yhteistä toimintaa asukkaille. Yhteistyötä tehdään paljon myös samassa pihapiirissä sijaitsevan Mehiläisen ylläpitämän Mainiokoti Karhulan kanssa, Takala kertoo.

Takala lisää, että uusi asumisyksikkö on sijainniltaan myös hyvin saavutettavissa.

– Eskolakoti 3 sijaitsee kauniissa maalaisympäristössä, mutta kuitenkin lähellä Karhulan keskustaa. Se on keskeinen paikka monelle kymenlaaksolaiselle ikääntyneelle.

Takaisin ylös