Siirry sisältöön

Kymenlaakson hyvinvointialueen tilinpäätöksen alijäämä on noin 31 miljoonaa euroa, joka on 19,3 miljoonaa euroa vuoden 2023 talousarviota (50,3 miljoonaa euroa alijäämää) parempi. Merkittävä tulosparannus johtuu pääosin tuottojen budjetoitua suuremmasta toteumasta. Kulutason nousuun vaikuttivat eniten palveluostojen budjetoitua suuremmat kulut lähinnä palveluntuottajien merkittävistä hinnankorotuksista johtuen.

Valtion rahoitus vuodelle 2023 oli 805,6 miljoonaa euroa. Toimintakulut vuonna 2023 olivat 954,1 miljoonaa euroa, joista suurimmat kuluerät olivat henkilöstökulut noin 388,6 miljoonaa euroa ja palvelujen ostot noin 431,9 miljoonaa euroa.

Kymenlaakson hyvinvointialueen kolme toimintaa ohjaavaa strategista tavoitetta ovat tarpeenmukaiset ja vaikuttavat palvelut kaikille kymenlaaksolaisille, hyvinvoiva henkilöstö sekä talouden tasapaino uudistumisen kautta. Palveluiden ja talouden tasapainotuksen tavoitteet saavutettiin, ja myös henkilöstötavoitteen osalta edistys oli myönteinen.

Aluehallitus käsittelee tilinpäätöksen 26.3.2024. Sen jälkeen tilinpäätös siirtyy tilintarkastajille tarkastettavaksi ja tarkastuslautakunnalle lausuttavaksi. Vuoden 2023 tilinpäätös on aluevaltuuston päätettävänä 28.5.2024.

Vuosi 2023 on ensimmäinen alijäämäinen tilinpäätös hyvinvointialueelle. Hyvinvointialueiden tulee kattaa alijäämä seuraavan kolmen vuoden aikana laskettuna alijäämäisen tilinpäätöksen hyväksymisvuodesta.

Takaisin ylös