Siirry sisältöön

Kymenlaakson hyvinvointialue aloitti toimintansa 1.1.2023. Niin kuin muuallakin Suomessa, myös Kymenlaaksossa hyvinvointialueelle siirtyminen on sujunut suunnitellusti ja ilman suurempia haasteita.

Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen palvelut ovat jatkuneet entisellään ja katkeamatta vuodenvaihteen yli. Sähköisessä asioinnissa tai palvelunumeroissa ei ole esiintynyt häiriöitä. Asukkaalle muutos ei ensi vaiheessa ole näkynyt lähes ollenkaan.

– Tavoitteenamme on ollut koko valmisteluajan varmistaa, että siirtymä hyvinvointialueelle on hallittu ja häiriötön, kertoo vt. hyvinvointialuejohtaja Harri Hagman.

Hyvinvointialueen työntekijöille maksettiin ensimmäinen palkka 13. tammikuuta

Kymenlaakson hyvinvointialueen työntekijöiden palkanmaksu on joka kuukauden 15. päivä. Tammikuulle kyseinen päivä osui sunnuntaille, joten työntekijät saivat palkkansa jo perjantaina 13. tammikuuta.

– Ensimmäisessä palkanmaksussa oli odotettavissa yksittäisiä virheitä, joiden korjaamiseen on varauduttu nopealla aikataululla. Kuten muillakin alueilla, myös Kymenlaaksossa palkanmaksu sujui varsin hyvin eikä havaittavissa ollut suuria haasteita, toteaa Hagman.

Aluehallituksen työ jatkuu

Aluehallitus kokoontuu 24. tammikuuta ensimmäistä kertaa Kymenlaakson hyvinvointialueen ollessa täydessä toiminnassa. Päätöksenteossa on vuonna 2023 vielä hyvinvointialueen valmisteluun ja toiminnan käynnistymiseen liittyviä asioita, kuten kieliohjelma ja osallisuusohjelma.

– Aluehallituksen ja aluevaltuuston työ jatkuu normaaliin tapaan. Lisäksi osa hyvinvointialueen toimielimistä käynnistää toimintansa varsinaisesti tämän vuoden aikana. Työ jatkuu hyvässä yhteistyössä, Hagman sanoo.

Takaisin ylös