Siirry sisältöön

Kymenlaakson koronatilanne on huonontunut nopeasti. Maakunnan sairaaloissa on tällä hetkellä osastohoidossa yhteensä yli 40 potilasta, joilla on todettu koronainfektio. Kasvanut potilasmäärä kuormittaa nyt merkittävästi sairaaloiden toimintaa.

– Potilaiden määrä sairaaloissa on tällä hetkellä samaa luokkaa kuin pahimpina aikoina vuosina 2021 ja 2022, johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa toteaa.

Mikäli hoitavan osaston tautitilanne todetaan riittävän vaikeaksi, voidaan kyseessä olevaan yksikköön tehtäviä vierailuja rajoittaa. Päätöksen vierailujen rajoittamisesta tekee osaston hoitohenkilöstö. Lisäksi sairaaloissa vierailevien tulisi suosia maskien käyttöä sekä noudattaa muita henkilöstön antamia hygieniaohjeita. Maskeja on saatavilla toimipisteissä.

Marja-Liisa Mäntymaa pyytää kaikkia kymenlaaksolaisia noudattamaan yleisiä hygieniaohjeita epidemian hillitsemiseksi.

– Jokaisen tulisi juuri nyt kiinnittää huomiota tärkeisiin perusohjeisiin eli hyvään käsi- ja yskimishygieniaan sekä maskien käyttöön sairaaloissa ja väentungoksissa. Flunssaoireisena pysytään taas kotona.

Lue ohjeet Kymenlaakson sairaaloissa vierailuun kokonaisuudessaan

Vierailuissa Kymenlaakson keskussairaalan, Ratamokeskuksen, Karhulan ja Haminan
sairaalan sekä kuntoutusyksikkö Hoikun osastoilla tulee noudattaa seuraavia
sairaaloiden turvallisen toiminnan kannalta tarpeellisia ohjeita.

Huomioithan, että hoitohenkilökunta voi rajoittaa vierailuja potilaiden luona, mikäli kyseessä olevan osaston tartuntatautitilanne on vaikea.

Takaisin ylös