Siirry sisältöön

Rokotukset aloitetaan keskitetysti neuvoloissa viikolla 5.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee koronarokotetta 6 kuukauden – 4 vuoden ikäisille, joilla on vakava koronataudille mahdollisesti altistava perussairaus. Näitä ovat seuraavat:

Tämän ikäryhmän lasten rokotukset annetaan neuvoloissa. Rokotukset on keskitetty kolmeen neuvolaan, jotka ovat: Kouvolan keskustan neuvola (Marjoniemi), Karhulan neuvola ja Haminan neuvola.

Rokotukset aloitetaan viikolla 5, jolloin annetaan koronarokotussarjan ensimmäinen rokotusannos. Tämän ryhmän rokotussarjaan kuuluu yhteensä kolme rokotusta. Toinen annos annetaan 6 viikon kuluttua ja 3. annos annetaan, kun toisesta annoksesta on kulunut 3 kuukautta.

Ensimmäiseen koronarokotukseen varataan aika puhelimitse soittamalla neuvoloiden numeroon 05 220 2100. Palveluaika on maanantaista torstaihin kello 7–15 ja perjantaisin kello 7–13.
Pyhtääläiset tai Pyhtään valinneet varaavat ajan sähköisessä ajanvarauksessa tai puhelimitse neuvolapuhelimeen p. 040 710 4722 arkisin kello 11.30-12.

Asiakas varaa ajan vain ensimmäiseen rokotukseen. Ensimmäisen koronarokotuksen yhteydessä annetaan asiakkaalle valmiiksi aika 2. rokotukselle ja 2.rokotuksella annetaan aika 3. rokotukseen.

Asiakkaita pyydetään huomioimaan, että koronarokotusta ei ole tarkoitettu kaikille tämän ikäryhmään kuuluville vaan ainoastaan niille lapsille, joilla on jokin edellä mainittu vakava koronataudille mahdollisesti altistava perussairaus.

Lisätietoja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta: 6 kuukauden – 11 vuoden ikäisten lasten koronarokotukset – THL(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Takaisin ylös