Siirry sisältöön

Uusi Miehikkälä-Virolahden perhekeskus avataan Virolahden terveysaseman yhteyteen 20.11.2023 osoitteeseen Itätie 13. Perhekeskus tarjoaa tilat Kymenlaakson hyvinvointialueen lasten, nuorten ja perheiden jalkautuville palveluille kuten perhetyölle ja Nuorten matalalle. Perhekeskukseen kuuluu myös neuvola, joka on sijainnut Virolahden terveysaseman tiloissa jo aiemmin.

Kymenlaakson perhekeskus on kokonaisuus, joka muodostuu kuntien, järjestöiden, seurakuntien ja Kymenlaakson hyvinvointialueen lapsille, nuorille ja perheille tarkoitetuista palveluista ja toiminnasta.

Miehikkälä-Virolahden perhekeskus toimii jalkautumisperiaatteella eli hyvinvointialueen ammattilaiset tulevat tapaamaan asiakkaita perhekeskukselle sovitusti tarpeen mukaan.

– Oman perhekeskuksen avaaminen Miehikkälä-Virolahdelle tarkoittaa käytännössä sitä, että meillä on entistä enemmän tilaa tuoda alueelle erilaisia perhepalveluja, vastaava perhekeskuskoordinaattori Mari Nieminen kertoo.

– Tavoitteena on helpottaa alueen lasten, nuorten ja perheiden arkea tarjoamalla enemmän lähipalveluja.

Nieminen kertoo, että uuden perhekeskuksen toiminta on ennen kaikkea tarvelähtöistä.

– Aika näyttää, millaisia tarpeita Miehikkälä-Virolahdessa nousee. Näihin tarpeisiin pyrimme parhaamme mukaan vastaamaan.

Miehikkälä-Virolahden perhekeskuksen avajaisia vietetään 20.11.2023 kello 14-17. Tapahtumassa on tarjolla erilaista toimintaa perheille sekä mahdollisuus tutustua perhekeskuksen ja terveysaseman tiloihin. Tilaisuus on kaikille avoin.

Takaisin ylös