Siirry sisältöön

Uusi laki potilasasiavastaavista ja sosiaaliasiavastaavista (793/2023) tulee voimaan 1.1.2024. Sen mukaan hyvinvointialueella on vastuu potilasasiavastaavien ja sosiaaliasiavastaavien toiminnan järjestämisestä alueensa sosiaali- ja terveydenhuollon ja varhaiskasvatuksen palveluille. Lakimuutoksen myötä hyvinvointialueiden tulee siis järjestää potilasasiavastaavien toiminta alueellaan myös yksityisten terveyspalvelujen osalta. Lain myötä potilas- ja sosiaaliasiamiehistä tulee potilas- ja sosiaaliasiavastaavia.

Kymenlaakson hyvinvointialue on tehnyt sopimuksen potilas- ja sosiaaliasiavastaavien toiminnan toteuttamisesta Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Socom oy:n kanssa. Toiminnan vastuuhenkilönä Kymenlaakson hyvinvointialueella toimii asiakkuuspäällikkö Marjo Seuri.

Sosiaali- ja terveydenhuollon ja varhaiskasvatuksen palveluntuottajien on tiedotettava asiakkailleen ja potilailleen potilasasiavastaavien ja sosiaaliasiavastaavien toiminnasta ja yhteystiedoista saavutettavilla tavoilla, esimerkiksi toimipisteen ilmoitustaululla ja/tai internet-sivuilla.

Ajantasaiset tiedot potilas- ja sosiaaliasiavastaavien yhteystiedoista ja tehtävistä löytyvät Socomin internet-sivustolta.

Yksityiset terveydenhuollon palveluntuottajat ja ammatinharjoittajat

Kymenlaakson hyvinvointialue on lähettänyt alueella toimiville rekisterissä oleville yksityisille palveluntuottajille ja ammatinharjoittajille erillisen tiedotteen muutoksesta. Yhteystiedot on saatu Etelä-Suomen aluehallintoviraston ja Valviran ylläpitämästä Valveri-rekisteristä. Palveluntuottajat ja yksityiset ammatinharjoittajat vastaavat rekisteriin ilmoitettujen tietojen ajantasaisuudesta.

Yksityisiä Kymenlaakson alueella toimivia terveyspalvelujen tuottajia pyydetään ilmoittamaan yrityksensä terveyspalvelusta vastaavan henkilön yhteystiedot potilasasiavastaava Marjaana Julinille.

Potilasasiavastaava
Marjaana Julin
Puh. 044 2231434
Osoite: Kymenlaakson keskussairaala, Kotkantie 41, 48210 Kotka
Sähköposti: marjaana.julin@socom.fi

Takaisin ylös