Siirry sisältöön

Neuvolan perhevalmennusta uudistetaan verkossa toteutettavaksi perhevalmennuskokonaisuudeksi, joka on kaikkien kymenlaaksolaisten saatavilla. Verkossa toteutettava perhevalmennus mahdollistaa osallistumisen myös heille, jotka eivät pääse lähivalmennustapaamisiin. Verkossa toteutettava perhevalmennus julkaistaan sähköisen perhekeskuksen sivuilla vuoden 2024 aikana.

Asiakkailta kerätään kokemuksia ja toiveita perhevalmennuksesta Forms-kyselyn avulla ja kyselyn tuloksia hyödynnetään valmennuksen kehittämisessä. Vastauksia kyselyyn toivotaan lasta odottavilta tai vuoden sisällä vanhemmaksi tulleilta Kymenlaakson hyvinvointialueen asukkailta ja heidän tukihenkilöiltään. Kysely on avoinna 13.11.2023-31.1.2024. Kyselyn lisäksi asiakkaat ja moniammatillinen verkosto pääsevät osallistumaan perhevalmennuksen sisältöjen kehittämiseen muun muassa työpajojen kautta.

Perhevalmennus tukee tulevia vanhempia

Perhevalmennuksella tuetaan perheitä tulevassa vanhemmuudessa, lapsen hoidossa ja kasvatuksessa. Valmennus sisältää eri ammattilasten kokoamaa tietoa tutustuttavaksi raskauden eri vaiheissa ja lapsen syntymän jälkeen. 

Neuvolan perhevalmennusta kehitetään osana Suomen kestävän kasvun ohjelman (RRP) Kymenlaakson digitaalinen sotekeskus -hanketta.

Takaisin ylös