Siirry sisältöön

Uutista muokattu 26.9.2023

Nivelinfot ovat fysioterapeutin ohjaamia ryhmätilaisuuksia ja osa nivelrikon hoitopolkua. Nivelinfot ovat tarkoitettuja omahoidon ja -kuntoutuksen tueksi kaikille nivelrikko-oireisille Kymenlaakson asukkaille. Tilaisuuksissa saa yleisesti tietoa nivelrikosta sekä kuntoutusalan ammattilaisen suunnitteleman harjoitusohjelman oireilevan nivelalueen omahoitoon. Omahoidon avulla nivelrikko-oireinen voi ylläpitää tai parantaa toimintakykyään ja lievittää nivelrikosta johtuvia oireita. 

Nivelinfoon osallistuminen edellyttää nivelrikkodiagnoosin tai epäilyn nivelrikosta, ja tilaisuuteen tullaan terveydenhuollon ammattilaisen suosituksesta. Tarkemmat ohjeet osallistumiseen annetaan ajanvarauksen yhteydessä.

Asiakasmaksu nivelinfoon osallistumisesta on 3,50 euroa.

Kaikille avoimia nivelinfoja etäyhteyksin

Kymenlaakson asukkailla on mahdollisuus osallistua nivelinfoon myös etänä videotapaamispalvelu Teamsin välityksellä. Etäinfo on kaikille avoin, matalan kynnyksen palvelu eikä siihen osallistuminen edellytä nivelrikkodiagnoosia tai lääkärin lähetettä. Mikäli itse epäilet oireesi johtuvan nivelrikosta, voit ilmoittautua etäinfoon Kymenlaakson hyvinvointialueen asiointipalvelun kautta. Etäinfo on osallistujille maksuton.

Nivelinfoja järjestetään 1-2 kertaa kuukaudessa, ja niiden kesto on 75 minuuttia kertaa kohden. Kaikki infot ovat kertaluontoisia ja samansisältöisiä toteutustavasta riippumatta.

Seuraavat etänä toteutettavat nivelinfot järjestetään: 

Takaisin ylös