Siirry sisältöön

Asiointipalvelun kautta voit varata ajan nyt myös etävastaanotolle

Jos olet aikuinen tai opiskelet lukiossa tai ammattioppilaitoksessa, voit varata ajan neuvolan tai opiskeluterveydenhuollon terveydenhoitajan vastaanotolle asiointipalvelun kautta. Asiointipalvelun lisäksi ajanvaraus onnistuu neuvolan chatissa, neuvolan keskitetyn asiakasohjausnumeron tai oppilaitoksen terveydenhoitajan kautta. Jos opiskelet peruskoulussa, voit varata ajan oman koulusi terveydenhoitajalta.

Jos sinulla ei ole aiemmin ollut käytössä ehkäisyvalmistetta, tapaat terveydenhoitajan ensikäynnillä lähivastaanotolla. Aikuisten ja toisen asteen opiskelijoiden raskauden ehkäisyn seurantakäynnit toteutetaan pääsääntöisesti etävastaanottona puhelimessa, mutta myös lähivastaanotot ovat mahdollisia.

Neuvoloiden itsemittauspisteet toimivat digitaalisen asioinnin tukena

Kun pohdit terveydenhoitajan kanssa sinulle sopivaa ehkäisymenetelmää, valintaan vaikuttavat tiedot terveydestäsi, muun muassa verenpaineesi. Terveyteen liittyviä tietoja pyydetään sinulta etukäteen esitietolomakkeella, jonka pääset täyttämään ajanvarauksen yhteydessä.

Voit mitata verenpaineen kotona, neuvoloiden uusissa itsemittauspisteissä tai terveydenhoitaja voi mitata verenpaineen, jos olet tulossa lähivastaanotolle. Tieto verenpaineesta on edellytys ehkäisyn valinnalle ja tieto on tarpeen erityisesti silloin, jos sinulle on varattu aika etävastaanotolle.

Raskauden ehkäisyn digitaalisten palveluiden kehittäminen on osa Suomen kestävän kasvun ohjelmaa, Kymenlaakson digitaalinen sotekeskus -hanketta. Kehittämistä on tehty yhteistyössä palvelujen ammattilaisten, esihenkilöiden, palvelujohdon, tietohallinnon ja neuvolan keskitetyn asiakasohjauksen kanssa.

Takaisin ylös