Siirry sisältöön

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuoreesta selvityksestä käy ilmi, että kiireettömän erikoissairaanhoidon pitkään hoitoa odottaneiden osuus on Kymenlaakson hyvinvointialueella kolmanneksi pienin hyvinvointialueita ja HUSia vertaillessa. Joulukuussa 2023 6 % kaikista kymenlaaksolaisista kiireettömän erikoissairaanhoidon potilaista joutui odottamaan ensimmäistä vastaanottokertaa yli 180 vuorokautta. Parempaan tulokseen ylsivät ainoastaan Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon hyvinvointialueet.

Yhteensä kiireetöntä erikoissairaanhoitoa odottavia potilaita oli vuoden 2023 joulukuussa 3730. Suhteutettuna asukaslukuun kiireettömään erikoissairaanhoitoon pitkään jonottaneiden osuus oli Kymenlaaksossa pienin suhdeluvun ollessa 3,3 odottajaa 10 000 asukasta kohden.

– Tulos on meille hieno ja hienoa tässä on myös se, että lukujen trendi on laskeva. Viime vuoden tammikuussa yli puoli vuotta odottaneita oli Kymenlaaksossa 307 henkilöä, kun taas joulukuussa heitä oli 225, johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa kertoo.

– Hyvä tulos perustuu koko henkilöstön hyvään työhön.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos raportoi säännöllisesti kiireettömän erikoissairaanhoidon odotusajoista Suomessa. Tuorein, 13.2.2024 julkaistu raportti on luettavissa kokonaisuudessaan verkossa(siirryt toiseen palveluun).

Takaisin ylös