Siirry sisältöön

Pneumokokkirokotetta saadaan Kymenlaaksoon pieniä määriä kerrallaan. Rokotteet ovat tällä hetkellä väliaikaisesti loppu, eikä seuraavan erän tulosta ole vielä tietoa. Saatavuushaasteet koskevat aikuisille annettavia pneumokokkirokotteita.

Maksuttoman pneumokokkirokotuksen kohderyhmiä laajennettiin hiljattain. Sitä tarjotaan nykyisin alle 5-vuotiaille lapsille, kantasolusiirteen saaneille, alle 75-vuotiaille vaikeaa munuaissairautta sairastaville tai voimakkaasti immuunipuutteisille sekä 65–84-vuotiaille, joilla on keuhkoahtaumatauti tai astma. Kymenlaakson hyvinvointialue on suositellut ottamaan pneumokokkirokotteen syystalvella 2023 yhdessä influenssa- ja koronarokotteen kanssa. Maksuttomaan pneumokokkirokotteeseen oikeutettuja pyydetään edelleen hakeutumaan influenssa- ja koronarokotuksiin, mikäli kuuluu kyseessä olevien rokotteiden kohderyhmään.

Kymenlaakson hyvinvointialue ei pysty näkemään asiakkaan tekemästä rokotusajanvarauksesta, mitä rokotteita asiakas on tulossa ottamaan. Tämän vuoksi Kymenlaakson hyvinvointialue pyytää asiakkaita, jotka ovat erikseen varanneet ajan yksinomaan pneumokokkirokotusta varten, perumaan itse ajanvarauksensa. Ajan voi perua sähköisen asioinnin Hyviksessä(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) tai tekstiviestillä p. 050 902 4016. Tekstiviestissä tulee ilmetä sen henkilön nimi, ketä ajanvaraus koskee, syntymäaika ja peruttava aika (pvm + klo).

Mikäli asiakas on varattuna aikana saapumassa hakemaan myös korona- tai influenssarokotuksen, ei tämän tarvitse tehdä mitään vaan saapua normaalisti rokotukseen varattuna aikana.

Kymenlaakson hyvinvointialue pahoittelee tilanteesta koituvaa haittaa.

Päivitetty 4.12.2023: Lisätty tieto, että saatavuushaasteet koskevat nimenomaan aikuisten rokotteita. Alle 5-vuotiaiden kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvia pneumokokkirokotteita annetaan edelleen normaalisti neuvolassa.

Takaisin ylös