Siirry sisältöön

Kymenlaakson hyvinvointialueen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen päällikkö Sanna Koste palkittiin perjantaina 17.2. järjestetyssä Kymenlaakson urheilugaalassa vuoden terveysliikuttajana. Koste on ollut vahvasti koordinoimassa alueellista hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyötä (hyte).

Palkinnon perusteluissa mainitaan muun muassa Sannan vaikutus maakunnallisen elintapaohjauksen yhteistyön kehittämisessä. Sannan vaikutus elintapaohjauksen palvelutarjottimen saamisessa kuntalaisten ja ammattilaisten käyttöön on ollut merkittävä. Elma-elintapaohjauksen palvelutarjotin on tukena kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Elma opastaa, tarjoaa testausta ja tietoa sekä ohjaa tarvittaessa ottamaan yhteyttä ammattilaiseen myös sivuston hyvinvointirobotin chat-kentässä. Sannalla on vankkaa hyte-työn asiantuntemusta ja aktiivista ennaltaehkäisevän työn koordinointia, jolla on edistetty vahvaa maakunnallista yhteistyötä.

– Perusteluissa mainitaan, että palkinto tulee osaltaan hyte-yhteistyön edistämisestä, joten koen, että kyseessä ei ole vain henkilökohtainen palkintoni, vaan se kuuluu myös kaikille monialaisten työryhmien edustajille niin sote-sektorilla, kunnissa kuin järjestöissäkin, Koste toteaa.

– Alueellisen yhdyspintayhteistyön vahvistaminen ja panostaminen hyte- ja ennaltaehkäisevään työhön on tärkeää myös jatkossa. Taloudellisten tilanteiden ollessa tiukoilla, meidän tulee tehdä yhteistyössä kaikki mahdollinen, mikä estää kalliimpaa ja raskaampaa palvelutarvetta. Tämä säästää myös inhimillisiä kustannuksia.

Vt. hyvinvointialuejohtaja Harri Hagman osallistui tilaisuuteen kutsuvieraana.

– Saimme tunnustuksen myötä hienoa näkyvyyttä hyvinvoinnin edistämistyölle. Alueellinen yhteistyö eri toimijoiden kanssa on meille tärkeää. Meidän kaikkien yhteinen tavoitehan on hyvinvoiva Kymenlaakso ja hyvinvoivat kymenlaaksolaiset, toteaa Hagman.

Takaisin ylös