Siirry sisältöön

Perhekeskuksen palveluverkosto tarjoaa lapsille, nuorille ja perheille tukea ja apua hyvinvointiin, kasvuun ja kehitykseen, varhaiseen tukeen, hoitoon ja kuntoutukseen. Perhekeskus sovittaa yhteen sosiaalihuollon, terveydenhuollon, järjestöjen, kuntien ja seurakuntien palvelut ja perhekeskukset toimivat fyysisessä toimipisteessä, verkostomaisesti tai sähköisen perhekeskuksen muodossa.

Kymenlaaksossa on ollut käytössä alueen tarpeisiin tuotettu Kymenlaakson sähköinen perhekeskus -verkkosivusto(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) vuodesta 2018 lähtien. Kymenlaakson sähköistä perhekeskusta kehitetään tänä vuonna ja kehittämiseen kutsutaan mukaan Kymenlaakson perhekeskuksen asiakkaita.

Osallistu ja vaikuta palvelujen kehittämiseen

Kymenlaakson perhekeskuksen asiakkaiden mielipiteitä sähköisestä perhekeskuksesta kartoitetaan kyselyllä 10.-24.1.2024. Kysely on tarkoitettu Kymenlaaksossa asuville alle 18-vuotiaille, lasten vanhemmille ja huoltajille, lasta odottaville, sekä lapsiperheen läheisille ja ystäville. Kyselyyn pääset vastaamaan alla olevasta linkistä.

Kyselyn lisäksi etsimme muutamaa perhekeskuksen asiakasta, jotka haluavat keskustella sähköisestä perhekeskuksesta kanssamme. Jos voimme keskustella kanssasi, laita sähköpostia katri.alakunnas@kymenhva.fi ja sovitaan aika Teams-tapaamiseen tammikuulle 2024. 

Perhekeskuksen sivustoa kehitetään osana Suomen kestävän kasvun ohjelmaa

Toimivat ja ajantasaiset digitaaliset palvelut – tiedonsaanti, ohjaus ja asiointi – kuuluvat osaksi ennaltaehkäisevää toimintaa, ja niiden tulee olla helposti saavutettavissa perhekeskustoimintamallin mukaisesti. Kymenlaakson sähköinen perhekeskus -verkkosivujen kehittäminen on nostettu yhdeksi osa-alueeksi Euroopan unionin rahoittamaa Suomen kestävän kasvun ohjelma (RRP), Kymenlaakson digitaalinen sotekeskus -hanketta. Hankkeen keskeisenä tavoitteena on parantaa palvelujen saatavuutta etä- ja digitaalisilla palveluilla, mitä toteutetaan laajentamalla palvelutarjoomaa Kymenlaakson sähköinen perhekeskus -verkkosivuilla. Kehittämisen edetessä perhekeskuksen palveluita tarjotaan asukkaille enemmän myös digitaalisesti, joka tukee palvelujen monikanavaista saavutettavuutta, ennaltaehkäisyä ja omahoitoa.

Euroopan Unionin logo ja teksti: EU:n rahoittama.
Takaisin ylös