Siirry sisältöön

Kehitysvammaisten palvelut Kymenlaakson hyvinvointialueella

Kehitysvammaisten palvelut järjestetään ensisijaisesti tavallisina sosiaali- ja terveyspalveluina. Mikäli henkilön vamma tai sairaus edellyttää erityispalvelua, voidaan sitä tarjota (Laki kehitysvammaisten erityishuollosta, 1§).

Kymenlaaksossa kehitysvammaisten erityispalvelusta vastaa kehitysvammalääketieteen poliklinikka. Poliklinikalla sosiaalityön, terveydenhuollon ja kuntoutuksen asiantuntijat selvittävät asiakkaan kokonaistilanteen ja palvelutarpeen yhdessä asiakkaan ja hänen tukiverkostonsa kanssa. Selvitystyön jälkeen asiakkaalle tarjotaan hänen tarpeitaan vastaavat kehitysvammalääketieteen poliklinikan palvelut.

Tutkimus-, kuntoutus-, arviointi- ja kriisijaksot toteutetaan laitoshuollon palvelussa Tuulikello B:ssä.

Kehitysvammaisten palveluihin ohjaudutaan aina vammaispalveluiden työntekijöidemme kautta. Erityishuolto-ohjelma tarvitaan vammaispalvelusta. Jos tarvitset neuvontaa ja ohjausta vammaispalveluista, ota ensin yhteyttä sosiaalihuollon asiakasneuvontaan. Asiakasneuvonnassa on valikko. Valitse numero 3, kun haluat kysyä vammaispalveluista.

Ota yhteyttä puhelimitse

Sosiaalihuollon asiakasneuvonnasta voit kysyä sosiaalipalveluistamme tai apua esimerkiksi omaan tai läheisen arjessa selviytymiseen liittyvissä asioissa. Ohjaamme tarvittaessa oikean palvelun piiriin. Palvelemme puhelimessa arkisin klo 9–14.

Soita 05 220 6000

Varaa soittoaika verkossa

Voit varata sinulle sopivan soittoajan sähköisessä Asiointipalvelussa.

Siirry Asiointipalveluun

Katso myös

Takaisin ylös