Siirry sisältöön

Kehitysvammaisten palvelut Kymenlaakson hyvinvointialueella

Kehitysvammaisten palvelut järjestetään ensisijaisesti tavallisina sosiaali- ja terveyspalveluina. Mikäli henkilön vamma tai sairaus edellyttää erityispalvelua, voidaan sitä tarjota (Laki kehitysvammaisten erityishuollosta, 1§).

Kymenlaaksossa kehitysvammaisten erityispalvelusta vastaa kehitysvammalääketieteen poliklinikka. Poliklinikalla sosiaalityön, terveydenhuollon ja kuntoutuksen asiantuntijat selvittävät asiakkaan kokonaistilanteen ja palvelutarpeen yhdessä asiakkaan ja hänen tukiverkostonsa kanssa. Selvitystyön jälkeen asiakkaalle tarjotaan hänen tarpeitaan vastaavat kehitysvammalääketieteen poliklinikan palvelut.

Tutkimus-, kuntoutus-, arviointi- ja kriisijaksot toteutetaan laitoshuollon palvelussa Tuulikello B:ssä.

Kehitysvammaisten palveluihin ohjaudutaan aina vammaispalveluiden työntekijöidemme kautta. Erityishuolto-ohjelma tarvitaan vammaispalvelusta. Jos tarvitset neuvontaa ja ohjausta vammaispalveluista, ota ensin yhteyttä sosiaalihuollon asiakasneuvontaan. Asiakasneuvonnassa on valikko. Valitse numero 3, kun haluat kysyä vammaispalveluista.

Sosiaalihuollon asiakasneuvonnan puhelinpalvelu

Sosiaalihuollon asiakasneuvonnasta saat tietoa sosiaalipalveluista tai apua omaan tai läheisen arjessa selviytymiseen liittyvissä asioissa. Ohjaamme tarvittaessa oikean palvelun piiriin. Puhelinpalvelu on avoinna arkisin klo 9–14. Ajalla 1.–28.7. puhelinpalvelu on avoinna arkisin klo 9–12.

Soita 05 220 6000

Sosiaalihuollon asiakasneuvonnan chat

Sosiaalihuollon ammattilaiset vastaavat chatissa ti-to klo 13-15. Chat avautuu sivun alalaidan puhekuplaikonista. Valitse tai etsi ”Chat-palvelut” ja ”Sosiaalihuollon asiakasneuvonnan chat”. Asiointi alkaa ilman tunnistautumista. Tarvittaessa ammattilainen voi pyytää sinua tunnistautumaan mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla.

Varaa soittoaika asiointipalvelussa

Voit varata sinulle sopivan soittoajan digitaalisen asiointipalvelun kautta.

Siirry asiointipalveluun

Katso myös

Takaisin ylös