Siirry sisältöön

Mistä saan apua?

Mikäli oman mielenterveyden tilasi tai päihteiden käyttösi askarruttaa sinua, käythän täyttämässä Terapianavigaattorin ennen yhteydenottoa. Voit ottaa yhteyttä mielenterveys- ja päihdepalveluiden neuvontaan puhelimitse tai chatin kautta. Tarjoamme apua ja tukea sekä tarvittaessa ohjaamme sinut tilanteeseesi parhaiten sopivan palvelun piiriin.

Ota rohkeasti yhteyttä joko Asiointipalvelussa, soittamalla asiakasneuvontaamme tai keskustelemalla ammattilaisen kanssa mielenterveys- ja päihdepalveluiden chatissa.

Terapianavigaattori

Terapianavigaattori sujuvoittaa hoidon tarpeen arviointia ja nopeuttaa oikeaan hoitoon tai palveluun pääsyäsi. Terapianavigaattorin täyttäminen vie keskimäärin 20-30 minuuttia, joten varaa itsellesi rauhallinen hetki sen täyttämiseen. Kysymykset kartoittavat oireiden ja ongelmien luonnetta sekä hoitoon liittyviä tarpeita. Terapianavigaattorin täyttäminen on vapaaehtoista. Muistathan ottaa Terapianavigaattorista saamasi koodin talteen, jotta ammattilainen saa raporttisi auki.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä puhelimitse

Ota yhteyttä mielenterveys- ja päihdepalveluiden asiakasneuvontaan, jos olet huolissasi omasta tai läheistesi mielenterveydestä tai päihteidenkäytöstä. Palvelemme arkisin klo 7-18.

Soita 05 220 2150

Keskustele chatissa

Mielenterveys- ja päihdepalveluiden chatissa voit keskustella nimettömästi terveydenhuollon ammattilaisen kanssa, jos sinulla on huoli omasta tai läheisen mielenterveydestä, päihteidenkäytöstä tai rahapelaamisesta. Palvelemme arkisin klo 7-18.

Mielenterveys- ja päihdepalvelujen chat

Asioi digitaalisesti

Jos oma tilanne askarruttaa, voit ottaa yhteyttä mielenterveys- ja päihdepalvelujen neuvontaan asiointipalvelussa tai täyttää itsearviontilomakkeen.

Siirry asiointipalveluun

Varatun ajan peruminen

Voit peruuttaa mielenterveys- ja päihdepalveluiden asiakasneuvonnan kautta varatun ajan tekstiviestitse. Kirjoita viestiin nimi, syntymäaika sekä varatun ajan ajankohta (pvm + klo). Jos sinulla on jo olemassa oleva hoitosuhde esimerkiksi poliklinikalla, otathan varattuihin aikoihin liittyvissä asioissa suoraan sinua hoitavaan yksikköön.

Lähetä viesti 045 7395 9144

Vastaa kyselyyn ja auta parantamaan hoidon vaikuttavuutta ja laatua

Seuraamme mielenterveys- ja päihdepalveluiden hoidon vaikuttavuutta ja laatua kyselyiden avulla. Saat ennen vastaanottokäyntiäsi tekstiviestin, jossa pyydetään täyttämään elämänlaatukysely. Viestin lähettäjänä on Omavointi. Viesti sisältää linkin, joka ohjaa sinut lomakkeelle. Saat kyselyn hoidostasi myös vastaanottokäyntisi jälkeen ja jatkossa puolen vuoden välein.

Kyselystä saatavaa tietoa hyödynnetään hoidon vaikuttavuuden ja laadun mittaamisessa, sekä entistä vaikuttavampien hoitojen kehittämisessä ja tutkimustoiminnoissa. Kiitos, että autat meitä kehittämään palvelujamme!

Takaisin ylös