Siirry sisältöön

Psykiatrian poliklinikalla (aiemmin mielenterveys- ja päihdepoliklinikka) hoidetaan yli 18-vuotiaita psykiatrista erikoissairaanhoitoa vaativia potilaita mielenterveys- ja päihdehäiriöissä. Psykiatrian poliklinikalle hakeudutaan lääkärin lähetteellä. Poliklinikka toimii ajanvarauksellisesti. Jos sinulla on jo lähete poliklinikalle, voit olla meihin suoraan yhteydessä. Yhteystiedot löydät tältä sivulta.

Psykiatrian poliklinikoiden palveluihin kuuluvat psykiatrinen tutkimus, hoito ja kuntoutus. Hoito perustuu yksilölliseen, hoidon alkuvaiheessa tehtävään hoitosuunnitelmaan. Hoitosuunnitelmassa sovitaan hoidon tavoitteista, hoitomuodoista ja hoitojakson pituudesta. Hoitojaksot ovat aina määräaikaisia, lukuun ottamatta vaikeimpia psykoottistasoisia häiriöitä. Hoitomuotoina käytetään mm. perhe- ja verkostotyötä, yksilökeskusteluja, erilaisia ryhmämuotoisia hoitoja ja lääkehoitoa. Poliklinikoilla on käytettävissä myös sosiaalityöntekijän ja sosiaaliohjaajan palvelut elämänhallinnan tueksi.

Käynnit ovat maksuttomia. Lääkärintodistuksista- ja lausunnoista, sekä käyttämättä jätetyistä vastaanottoajoista peritään voimassaolevan hinnaston mukaiset asiakasmaksut.

Jos sinulla ei ole lääkärin lähetettä, mutta tarvitset apua mielenterveyden tai päihteidenkäytön kanssa, ota ensin yhteyttä mielenterveys- ja päihdepaleluiden asiakasneuvontaan.

Käyntitiedot

Kauppalankatu 17
45100 Kouvola

Yhteystiedot

Psykiatrian poliklinikka Kouvola

Puhelinaika ma-to klo 8–15.30 ja pe klo 8–15.

040 483 3534

Takaisin ylös