Siirry sisältöön

Hyvinvointivalmentajat ovat apunasi, jos tarvitset tukea elämäntapamuutokseen. Voit olla matalalla kynnyksellä yhteydessä hyvinvointivalmentajiin, jos olet täyttänyt 18 vuotta ja kaipaat apua ravitsemukseen, liikuntaan, painonpudotukseen, uneen tai tupakoinnin tai nikotiinituotteiden lopettamiseen liittyvissä asioissa.

Hyvinvointivalmentaja selvittää vastaanotolla nykytilanteesi, tekee erilaisia mittauksia ja käy läpi tavoitteesi elintapamuutokselle sekä keinot päästä tavoitteisiin. Hyvinvointivalmennus ei ole sairauden hoitoa, vaan sen avulla edistetään terveyttä ja hyvinvointia. Hyvinvointivalmentajien vastaanotot ovat pääsääntöisesti terveysasemien yhteydessä. Käynti on maksuton eikä se vaadi erillistä lähetettä.

– Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen on tärkeää – se on perusedellytys hyvään oloon ja jaksamiseen. Me hyvinvointivalmentajat olemme tukenasi elämäntapamuutoksessa. Otetaan yhdessä askel kohti parempaa hyvinvointia, toteaa hyvinvointivalmentaja Maija Palmroth ja rohkaisee kaikkia huolehtimaan omasta hyvinvoinnistaan.

Hyvinvointivalmentaja istuu työpisteellään.
Hyvinvointivalmentaja Maija Palmroth rohkaisee kaikkia huolehtimaan omasta hyvinvoinnistaan.

Varaa aika hyvinvointivalmentajalle sähköisesti tai puhelimitse

Mene osoitteeseen oma.hyvis.fi ja kirjaudu verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Valitse sitten “Ajanvaraus” ja “Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen” ja varaa itsellesi sopiva aika.

Ajanvaraus puhelimitse

Soita terveysasemien puhelinneuvontaan 05 220 2000. Neuvonta on avoinna arkisin kello 7–20.

Terveysasemien asiointi ja ajanvaraus

Puhelinpalvelu on avoinna arkisin klo 7-20. Voit jättää takaisinsoittopyynnön klo 8-14.

Soita 05 220 2000

Kuulovammaisten tekstiviestilinja

Kuulovammaisia palvelemme tekstiviestitse.

Lähetä tekstiviesti 050 902 4017

Ryhmässä kohti parempaa hyvinvointia

Kymenlaakson hyvinvointialue järjestää myös ryhmätapaamisia elämäntapamuutoksen ja mielen hyvinvoinnin tueksi. Lisätietoja ryhmistä ja ohjeita ilmoittautumiseen voi tiedustella terveysasemien ja mielenterveys- ja päihdepalvelujen puhelinneuvonnasta sekä sähköpostiosoitteesta hyvinvointivalmentajat@kymenhva.fi. Löydät ryhmät myös hyvinvointialueen verkkosivuilta.

Arkeen Voimaa vahvistaa itsehoitotaitoja, pärjäämistä arjessa ja kohentaa elämänlaatua. Ryhmät alkavat 2.10. Kouvolassa ja 3.10. Kotkassa.

Mielialaryhmä tarjoaa varhaisen vaiheen tukea, jos sinulla tai läheiselläsi on mieliala- tai masennusoireilua. Seuraavat ryhmät alkavat Kotkassa 6.11., Kouvolassa 7.11. ja Virolahdella 8.11.

Verkkopuntari on etänä toteutettava valmennusryhmä, joka sopii painonhallinnan ja pysyvien elintapamuutosten tueksi. Seuraava ryhmä alkaa keväällä 2024.

Elintapamuutoksen läsnäolovalmennuksen tavoitteena on muuttaa elämäntapoja kohti nykysuosituksia ravitsemuksen, säännöllisen liikunnan ja elämänrytmin suhteen. Seuraava ryhmä alkaa alkuvuonna 2024.

28 päivää ilman tarjoaa tukea tupakoinnin ja nikotiinituotteiden lopettamiseen. Seuraava ryhmä alkaa alkuvuonna 2024.

Matkalla muutokseen tarjoaa tukea päihteiden käytön hallintaan. Seuraavat ryhmät alkavat Kouvolassa 9.10. ja Kotkassa 10.10.

Takaisin ylös