Siirry sisältöön

Harjukoti on ikääntyneille asiakkaille tarkoitettu ympärivuorokautisen palveluasumisen yksikkö Kouvolan keskustan tuntumassa, Ratamokeskuksen vieressä. Harjukodilla on 50 asiakaspaikkaa kahdella erillisellä osastolla.

Voit hakea Harjukodin ympärivuorokautisen palveluasumisen asiakkaaksi, kun tarvitsemasi hoivan ja huolenpidon määrä on kasvanut niin suureksi, että et voi asua enää omassa kodissasi. Harjukotiin muuttaminen edellyttää, että sinulle on tehty laaja-alainen palvelutarpeen arviointi ja olet saanut päätöksen ympärivuorokautisen palvelun saamiseksi. Tilanteesi arvioidaan kokonaisvaltaisesti päätöstä tehdessä. Palvelutarpeen arviointiasi varten ole yhteydessä Kymenlaakson hyvinvointialueen sosiaalihuollon asiakasneuvontaan.

Harjukodilla on henkilökuntaa paikalla ympäri vuorokauden. Hoitohenkilökunta avustaa sinua niissä asioissa, joissa tarvitset apua ja antavat sinulle tarvitsemasi ohjauksen, hoidon ja huolenpidon. Harjukodilla saat tarvitsemasi lääkäri- ja terveydenhuoltopalvelut ja tarvittaessa lähetteet erikoissairaanhoitoon. Harjukodilla voit elää ja asua turvallisesti omien toiveidesi ja tottumustesi mukaisesti. Voit halutessasi osallistua esimerkiksi ulkoiluun, liikkumiseen, kulttuuriin ja harrastamiseen.

Harjukodilla asut vuokraamassasi huoneessa. Vuokraasi sisältyvät vesi- ja sähkömaksut sekä hälytysjärjestelmä. Asunnossasi on valmiiksi sähköisesti säädettävä sänky ja kaapisto tavaroillesi. Saat kalustaa huoneesi haluamallasi tavalla, jotta saat sen itsellesi miellyttäväksi. Lisäksi käytössäsi on yksikön kaikille asiakkaille tarkoitetut ruokailu- ja oleskelu tilat.

Harjukodin piha-alueella on katettu patio sekä aidattu piha-alue, jossa voit ulkoilla ja viettää aikaa toisten asiakkaiden kanssa. Harjukodin toisessa kerroksessa on asiakkaille iso parveke, jossa on myös mahdollisuus istua ja viettää aikaa.

Käyntitiedot

Kotiharjuntie 10
45100 Kouvola

Palveluajat

Avoinna ympäri vuorokauden

Yhteystiedot

Harjukoti Alatupa 24/7

040 482 7462

Harjukoti Alatupa

Sairaanhoitaja

040 179 7111

Ylätupa 24/7

040 527 0177

Ylätupa Sairaanhoitaja

040 489 9453

Vastuuhenkilö

Miia Yrjölä

Palveluesimies

040 754 5696

Takaisin ylös