Siirry sisältöön

Prototyypit ovat mukana tukemassa kehittämistä

Prototyyppien online-yhteisössä työskennellään tärkeiden asioiden äärellä Kymenlaakson sosiaali-ja terveyspalvelujen kehittämiseksi.

Prototyypit on syksyllä 2019 perustettu online-yhteisö, jonka kautta Kymenlaakson asukkaat otettiin mukaan alueen sosiaali- ja terveyspalvelujen kehittämiseen. Ajatus prototyypeistä syntyi, kun haluttiin luoda täysin uudenlainen, pitkäjänteinen osallistamisen tapa, jossa seudun ihmiset pääsevät aidosti vaikuttamaan. Toiminnan tarkoituksena on saada esille ajatuksia Kymenlaakson hyvinvointialueen toiminnasta ja palveluista.

Prototyypit-yhteisöön kuuluu tällä hetkellä noin sata ihmistä eri ikäryhmistä, elämäntilanteista ja postinumeroalueilta koko Kymenlaakson alueelta. Yhteisössä keskustellaan ja jaetaan mielipiteitä alueen sosiaali- ja terveyspalveluista, jotta ne voisivat vastata entistä paremmin asukkaiden tarpeita.

Prototyyppien työskentely on huomioitu myös kansallisella tasolla, sillä projekti ja sen markkinointi saivat pronssia Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailuissa syyskuussa 2020.

Miten Prototyypit toimivat?

Prototyypit kokoontuvat aktiivijaksoille erilaisten tehtävien äärelle viisi kertaa vuodessa. 10 päivää kestävät jaksot sisältävät 3–5 erilaista tehtävää erilaisista kehittämiskohteena olevista asioista. Aktiivijakson aikana kehittäjät keskustelevat yhteisön jäsenten kanssa heitä askarruttavista asioista.

Työskentely yhteisössä on tähän mennessä ollut hyvin aktiivista; kuluneen neljän vuoden aikana online-yhteisössä on ollut 18 aktiivijaksoa, jotka ovat sisältäneet yhteensä yli 60 eri tehtävää.

Mitä on saatu aikaan?

Prototyypit ovat antaneet arvokasta palautetta moneen eri aihealueeseen, jotka kaikki ovat liittyneet nykyisen Kymenlaakson hyvinvointialueen toimintaan, palveluihin ja kehitystyöhön. Prototyypit ovat muun muassa päässeet antamaan palautetta hyvinvointialueen toiminnan kehitykseen ja asiakaslupaukseen, tulevaisuuden sote-keskuksen suunnitteluun, etäpalveluiden toimivuuteen, Elma-sivustoon, sähköisten kanavien kehitykseen, Kymenlaakson perhekeskuksen toimintaan sekä moneen muuhun todella tärkeään aiheeseen.

Miten pääsen mukaan Prototyyppi-toimintaan?

Alueen asukkailla on mahdollisuus hakea yhteisön jäseneksi keskimäärin kerran vuodessa toteutettavassa rekrytoinnissa. Kanavina ovat olleet ilmoitukset ja some-kanavat.

Kysy lisää Prototyypeistä

Kaarina Tilli

Asiakaskokemuspäällikkö

Testi – Asiakaskokemus

kaarina.tilli@kymenhva.fi

Takaisin ylös