Siirry sisältöön

Toimintaterapeutti tukee toiminnallisessa osallistumisessa

Lasten toimintaterapia on tarkoitettu alle 16-vuotiaille lapsille ja nuorille. Toimintaterapia-arvioinnin yhteydessä pohditaan keinoja tukea lapsen tai nuoren toiminnallista osallistumista sekä annetaan ohjausta ja neuvontaa vanhemmille ja lapsen tai nuoren kanssa toimiville aikuisille taitojen ja valmiuksien kehittymisen tukemiseen. Tarvittaessa lapselle voidaan suunnitella yksilöllistä tai ryhmämuotoista kuntoutusta.

Lasten toimintaterapeutteja työskentelee perusterveydenhuollossa ja erikoissairaanhoidossa. Erikoissairaanhoidossa toimintaterapeutit työskentelevät pääsääntöisesti lastenneurologisten ja lastenpsykiatristen potilaiden kanssa, mutta tarvittaessa tarjoavat myös palveluita muille erikoisaloille.

Perusterveydenhuollon lasten toimintaterapeutin vastaanotolle tullaan terveydenhuollon ammattilaisen (esimerkiksi lääkärin tai neuvola- tai kouluterveydenhoitajan) kautta. Erikoissairaanhoidon lasten toimintaterapeutin vastaanotolle ohjaudutaan lääkärin lähetteellä

Vastuuhenkilö

Lasten kuntoutus Palveluesimies

Fysio- ja toimintaterapia, kuntoutusohjaus

0400 571 805

Pipopäinen henkilö soittamassa puhelimella.

Enjaksa.fi

Enjaksa.fi on suunnattu vanhemmille. Palvelussa on muun muassa mahdollista tehdä huolikartoitus ja keskustella omista huolista chatissa ammattilaisen kanssa. Enjaksa.fi -chat on avoinna maanantaisin kello 14-16 ja perjantaisin kello 11-13.

Takaisin ylös