Siirry sisältöön

Palvelukeskus Mäntylä on ikääntyneille asiakkaille tarkoitettu ympärivuorokautisen palveluasumisen yksikkö, joka sijaitsee Valkealan Jokelassa, noin 7 kilometrin päässä Kouvolan keskustasta.

Voit hakea Palvelukeskus Mäntylän asiakkaaksi, kun tarvitsemasi hoidon ja huolenpidon määrä on kasvanut niin suureksi, että et voi asua enää omassa kodissasi. Mäntylään muuttaminen edellyttää, että sinulle on tehty laaja-alainen palvelutarpeen arviointi ja olet saanut päätöksen ympärivuorokautiseen asumiseen siirtymisestä. Tilanteesi arvioidaan kokonaisvaltaisesti päätöstä tehtäessä. Tilanteesi arviointia varten ole yhteydessä Kymenlaakson hyvinvointialueen sosiaalihuollon asiakasneuvontaan, tai mikäli sinulla on jo kotihoidon tai omaishoidon palveluja, omaan asiakas- tai palveluohjaajaasi.

Mäntylässä asut vuokraamassasi asunnossa. Vuokraasi sisältyy vesi- ja sähkömaksut. Asunnossasi on valmiiksi sähköisesti säädettävä sänky ja kaapisto tavaroillesi. Saat kalustaa huoneesi haluamallasi tavalla, jotta saat sen kotoisaksi. Mäntylässä voit elää ja asua turvallisesti omien toiveidesi ja tottumustesi mukaisesti. Voit halutessasi osallistua esimerkiksi ulkoiluun, liikkumiseen, kulttuuriin ja harrastamiseen. Hoitohenkilökunta avustaa sinua niissä asioissa, joissa tarvitset apua ja antavat sinulle tarvitsemasi ohjauksen, hoidon ja huolenpidon. Lisäksi saat tarvitsemasi lääkäri- ja terveydenhuoltopalvelut ja tarvittaessa lähetteet erikoissairaanhoitoon.

Palvelukeskus Mäntylässä on 27 asiakaspaikkaa yhdessä tasossa kahdessa eri osastossa: Jokikaislassa on 15 asuntoa ja Jokituulessa 12 asuntoa. Osastojen välissä on kaikille yhteinen keskikeittiö eri tapahtumien järjestämiseen ja takkahuone, jossa voit nauttia olosta takkatulen äärellä. Mäntylässä on kolme eri terassia, joissa voit nauttia kesäisin vaikka kahvihetkistä.

Palvelukeskus Mäntylä sijaitsee luonnonkauniin Jokelanjoen rannalla. Kauniissa pihapiirissä on monipuoliset ulkoilumahdollisuudet ja fyysistä kuntoa ylläpitävä kuntoliikuntapaikka. Lisäksi kesäisin pihallamme on asukkaiden iloksi kesälampaita ja kanoja. Järjestämme pihapiirissä ja sisätiloissa ympäri vuoden erilaisia juhlia ja teematapahtumia liittyen eri juhlapäiviin.

Käyntitiedot

Vanhatie 114
45360 Kouvola

Palveluajat

Avoinna ympäri vuorokauden

Vastuuhenkilö

Sari Mattsson

Palveluesimies

0400 934 225

Takaisin ylös