Siirry sisältöön

Salmentöyryn asumisyksikkö tarjoaa yhteisöllistä asumista ja ympärivuorokautista palveluasumista mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Salmentöyryn asumisyksikössä voit asua joko tarvitsemasi ajan lyhytaikaisesti tai jaksoittain (ns. intervalli-asuminen), tai mikäli kuntoutumisesi edellyttää, voit asua yksikössä myös pysyvästi. Mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumispalveluissa asuminen on lähtökohtaisesti aina määräaikaista ja asumisen tarve arvioidaan säännöllisesti. Tavoitteenamme onkin ensisijaisesti kuntouttaa sinua itsenäiseen asumiseen ja tarjota sinulle toiminnallista ja yhteisöllisyyden periaatteilla toimivaa kuntoutusta.

Salmentöyryn asumisyksikössä saat yhteisöllisessä asumisessa henkilökunnaltamme tukea ja apua säännöllisesti päivittäin, mutta et yöaikaan. Ympärivuorokautisessa palveluasumisessa saat tukea ja apua ympäri vuorokauden.

Salmentöyryn asumisyksikössä on kuusi lyhytaikaisen asumisen paikkaa, jossa voi asua enintään kolme kuukautta. Lyhytaikaisen asumisen aikana toimintakykyäsi ja voimavarojasi tuetaan sekä kartoitetaan palvelujesi tarvetta jatkossa. Tavoitteena on tarjota yleistä asumistasoa vastaava asunto, joustavasti etenevä asumiskuntoutus sekä siihen liittyvä tarpeen mukainen tuki ja ohjaus sekä mahdollisuus siirtyä itsenäiseen asumiseen silloin, kun sinulla on siihen edellytykset. Toimintaan kuuluvat myös terveellisten valintojen tarjoaminen ja terveyden osatekijöiden vahvistaminen. Lisäksi yksikössä on neljä intervallipaikkaa, jos tarvitset tukea ja apua kotona asumisesi edistämiseksi esimerkiksi viikon kuukaudessa.

Saat Salmentöyryn pitkäaikaisessa palveluasumisessa ohjausta, tukea ja hoitoa sekä kodinomaista asumista kuntoutumista tukevassa ja turvallisessa ympäristössä. Asumisyksikkö on päihteetön. Kuntoutumisesi edetessä sinulla on mahdollista muuttaa yksikön sisällä kevyempien palveluiden piiriin sekä myöhemmin siirtyä itsenäiseen asumiseen. Salmentöyryn henkilökunnan toiminta perustuu voimavarojesi tunnistamiseen, toimintakykysi edistämiseen ja tukemiseen sekä omien tavoitteidesi saavuttamiseen. Sinulla on mahdollisuus elää omannäköistäsi elämää ja räätälöimme tarvitsemasi palvelut yhdessä kanssasi tarpeisiisi sopiviksi. Kanssasi palvelujesi suunnittelussa, toteuttamisessa ja arvioinnissa voi olla myös läheisesi niin halutessasi.

Vierailuohjeet asumisyksiköissä

  • Tarttuvien tautien ehkäisyn kannalta on tärkeää, että asumisyksiköissä käy vain terveitä vierailijoita.
  • Vierailijan tulee huolehtia käsihygieniasta. Asumisyksikön henkilöstö ohjaa tarvittaessa maskin käyttöön.
  • Henkilökunnalta saa tarkempia yksikkökohtaisia ohjeita, joita tulee noudattaa.

Käyntitiedot

Salmentöyryntie 8
45160 Kouvola

Palveluajat

Ympärivuorokautinen palveluasuminen
Avoinna ympäri vuorokauden

Yhteystiedot

Salmentöyry Sairaanhoitaja

040 489 9082

Salmentöyry Ohjaajat

040 489 9083

Vastuuhenkilö

Marjo Salonen

Palveluesimies

Vaahteramäen ja Salmentöyryn asumispalveluyksiköt

044 223 8827

Takaisin ylös