Siirry sisältöön

Tähteen palveluasunnot on ikääntyneille asiakkaille tarkoitettu ympärivuorokautisen palveluasumisen yksikkö Kuusankosken Tähteessä, lähellä Kymijokea. Palveluasunnot koostuvat kahdesta kaksikerroksisesta kerrostalosta ja asiakashuoneita on 46.

Voit hakea Tähteen palveluasuntojen asiakkaaksi, kun tarvitsemasi hoivan ja huolenpidon määrä on kasvanut niin suureksi, että et voi asua enää omassa kodissasi. Tähteen palveluasunnoille muuttaminen edellyttää, että sinulle on tehty laaja-alainen palvelutarpeen arviointi ja olet saanut päätöksen ympärivuorokautisen palvelun saamiseksi. Tilanteesi arvioidaan kokonaisvaltaisesti päätöstä tehdessä. Tilanteesi arviointia varten ole yhteydessä Kymenlaakson hyvinvointialueen sosiaalihuollon asiakasneuvontaan, tai mikäli sinulla on jo kotihoidon tai omaishoidon palveluja, omaan asiakas- tai palveluohjaajaasi.

Tähteen palveluasunnoilla on henkilökuntaa paikalla ympäri vuorokauden. Tähteen palveluasunnoilla voit elää ja asua turvallisesti omien toiveidesi ja tottumustesi mukaisesti. Voit halutessasi osallistua esimerkiksi ulkoiluun, liikkumiseen, kulttuuriin ja harrastamiseen. Hoitohenkilökunta avustaa sinua niissä asioissa, joissa tarvitset apua ja antavat sinulle tarvitsemasi ohjauksen, hoidon ja huolenpidon. Asuessasi meillä saat tarvitsemasi lääkäri- ja terveydenhuoltopalvelut ja tarvittaessa lähetteet erikoissairaanhoitoon.

Jokaisella Tähteen palveluasunnoilla asuvalla asiakkaalla on noin 23 m2 oma huone ja kylpyhuone. Asut vuokraamassasi huoneessa ja käytössäsi on kaikki yksikön yhteiset tilat. Vuokraasi sisältyvät vesi- ja sähkömaksut. Asunnossasi on valmiiksi sähköisesti säädettävä sänky ja kaapisto tavaroillesi. Saat kalustaa huoneesi haluamallasi tavalla, jotta saat sen itsellesi miellyttäväksi.

Tähteen palveluasunnot sijaitsee rauhallisella, metsän ympäröimällä alueella. Talon sisäpihalla sinulla on mahdollisuus itsenäiseen ulkoiluun. Pihalla voit ihailla omenapuita, pensaita ja kukkaistutuksia. Lisäksi meillä on lavaviljelyssä kesäisin mm. mansikoita, herneitä, tomaatteja ja muita kasveja. Piha-alueella ja lähistöllä on mahdollisuus esteettömään ja turvalliseen ulkoiluun hoitohenkilökunnan kanssa.

Käyntitiedot

Tähteenkatu 23
45700 Kouvola

Palveluajat

Avoinna ympäri vuorokauden

Ympärivuorokautinen palveluasuminen

Taina Mäntynen

Palveluesimies

040 483 3502

Tähteen palveluasunnot A-talo 1. kerros

040 483 3538

Tähteen palveluasunnot A-talo 2. kerros

040 483 3539, sairaanhoitaja 040 483 1887

Tähteen palveluasunnot B-talo 1. kerros

24/7

040 483 3540

Tähteen palveluasunnot B-talo 2. kerros

040 483 3541, 040 483 1930 sairaanhoitaja

Takaisin ylös