Siirry sisältöön

Pneumokokki voi merkitä monenlaista tautia

Pneumokokki on bakteeri, joka aiheuttaa ylähengitysteiden infektioita, kuten poskiontelo- ja välikorvatulehduksia. Jotkin pneumokokkitaudit voivat olla vakavia ja vaatia sairaalahoitoa. Pneumokokkibakteereja on monia erilaisia.

Pneumokokkirokote kannattaa ottaa, sillä se vähentää vakavaa pneumokokkitautia noin 75 %.

Kenelle maksutonta pneumokokkirokotetta tarjotaan?

Maksutonta pneumokokkirokotetta tarjotaan osana kansallista rokotusohjelmaa seuraaville:

Pneumokokkirokotteet ovat loppuneet toistaiseksi

Aikuisten pneumokokkirokotteet ovat tällä hetkellä loppu valtakunnallisten saatavuusongelmien vuoksi. Rokotetta saadaan Kymenlaaksoon pieniä määriä kerrallaan, eikä seuraavan erän tulosta ole vielä tietoa. Saatavuushaasteet koskevat aikuisten rokotteita, ja alle 5-vuotiaiden kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvia pneumokokkirokotteita annetaan edelleen normaalisti neuvolassa.

Kymenlaakson hyvinvointialue ei pysty näkemään asiakkaan tekemästä rokotusajanvarauksesta, mitä rokotteita asiakas on tulossa ottamaan. Tämän vuoksi Kymenlaakson hyvinvointialue pyytää asiakkaita, jotka ovat erikseen varanneet ajan yksinomaan pneumokokkirokotusta varten, perumaan itse ajanvarauksensa. Ajan voi perua sähköisen asioinnin Hyviksessä(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) tai tekstiviestillä p. 050 902 4016. Tekstiviestissä tulee ilmetä sen henkilön nimi, ketä ajanvaraus koskee, syntymäaika ja peruttava aika (pvm + klo).

Mikäli olet varattuna aikana saapumassa hakemaan myös korona- tai influenssarokotuksen, ei sinun tarvitse tehdä mitään vaan voit saapua normaalisti rokotukseen varattuna aikana.

Pahoittelemme tilanteesta koituvaa haittaa.

Takaisin ylös