Siirry sisältöön

Toukolantien asumisyksikkö tarjoaa aikuisille mielenterveys- ja päihdekuntoutujille tavoitteellista sosiaalista kuntoutusta, jossa tiiviisti harjoitellaan erilaisia elämän taitoja, asumista ja omatoimisuutta.

Toukolantien asumisyksikkö tarjoaa sinulle monipuolista asumista, hoitoa ja kuntoutusta esimerkiksi tilanteissa, jossa tarvitset asumispalveluyksikössä toteutettavaa:

  • jatkohoitoa psykiatrisen sairaalahoidon jälkeen,
  • lyhytaikaista asumista, yhteisöllistä asumista tai pitkäaikaista ympärivuorokautista palveluasumista arjessa selviytymisesi tueksi,
  • intervallijaksoja kotona asumisen tueksi

Voit hakeutua Toukolantien asumisyksikön palveluihin sosiaalihuollon asiakasohjauksen kautta.

Saat Toukolantien asumisyksikössä henkilökunnaltamme ohjausta ja tukea, sekä rohkaisevaa ja motivoivaa ohjausta yksilöllisten tarpeidesi mukaisesti ja itsemääräämisoikeuttasi kunnioittaen. Ensisijaisena tavoitteenamme on, että harjaannutamme vanhoja taitojasi sekä ohjaamme sinua itsenäisen asumisen taitojen opettelussa ja itsenäiseen asumiseen siirtymisessä. Jos tämä ei ole mahdollista, on tavoitteenamme asumisyksikön henkilökunnan avulla toteuttaa mielenterveyttäsi tukeva ja/tai päihteettömyyteen tähtäävä turvallinen asuminen sekä toimintakykysi ylläpitäminen.

Toukolantien asumisyksikön toiminta-ajatus perustuu voimavarojesi tunnistamiseen, toimintakykysi ja kuntoutumisesi edistämiseen ja tukemiseen. Tavoitteenamme on, että sinulle mahdollistuu elää omannäköistäsi elämää.

Toukolantien asumisyksikössä asuminen on lähtökohtaisesti aina määräaikaista ja asumisesi tarve arvioidaan säännöllisesti. Saamasi palvelu perustuu yksilöllisesti kanssasi laadittuun palvelujen toteuttamissuunnitelmaan.

Toukolantien asumisyksikössä on 19 asiakaspaikkaa. Jokaisella asiakkaalla on käytössään yhden hengen huone, jossa on wc ja suihku.

Vierailuohjeet asumisyksiköissä

  • Tarttuvien tautien ehkäisyn kannalta on tärkeää, että asumisyksiköissä käy vain terveitä vierailijoita.
  • Vierailijan tulee huolehtia käsihygieniasta. Asumisyksikön henkilöstö ohjaa tarvittaessa maskin käyttöön.
  • Henkilökunnalta saa tarkempia yksikkökohtaisia ohjeita, joita tulee noudattaa.

Palveluajat

Avoinna ympäri vuorokauden

Käyntitiedot

Toukolantie 4
48210 Kotka

Yhteystiedot

Toukolantien asumisyksikkö

040 620 2448

Vastuuhenkilö

Elina Gummerus

Palveluesimies

Saarihoven ja Toukolantien asumispalveluyksiköt

040 489 8724

Takaisin ylös