Siirry sisältöön

Jos sinulla on tuki- ja liikuntaelinvaivoja, tarvitset tietoa apuvälineistä tai kuntoutuksen palveluista tai kaipaat apua leikkauksen jälkeiseen kuntoutukseen tai liikunnan aloittamiseen, saat apua fysioterapeuteiltamme myös etävastaanotolla tai chatin kautta. Kymenlaakson asukkaana pääset keskustelemaan fysioterapeutin kanssa tilanteestasi matalalla kynnyksellä ja saat nopeasti arvion avun tarpeesta.

3 syytä, miksi etäkuntoutus on yhtä toimiva kuin perinteinen kuntoutus 

 Etäkuntoutus on tutkitusti yhtä toimivaa ja tuloksellista kuin perinteinen kuntoutus. Kuntoutus voidaan toteuttaa kokonaan etäkuntoutuksena tai etäkuntoutus voi toimia muun kuntoutuksen tukena. 

1. Saat apua kuntoutuksen ammattilaiselta, missä oletkin 

Etäkuntoutus ei ole riippuvainen siitä, että olet samassa paikassa, missä ammattilainen on. Saat apua sinne missä kulloinkin olet: työpaikalla, kotona, mökillä tai lomareissulla. Voit suunnitella menosi ja arkesi vapaasti kuntoutuksestasi huolimatta. Etäkuntoutus on hyvä vaihtoehto myös siinä tapauksessa, jos et pääse liikkumaan omasta kodistaan helposti tai jos välimatkat ovat pitkiä. 

2. Saat avun ja työkalut osaksi arkea 

Etäkuntoutus on joustava tapa huolehtia omasta tai läheisesi terveydestä ja hyvinvoinnista arjen keskellä. Kun sinun ei tarvitse poistua kotoasi, voit suorittaa itsenäiset kuntoutusharjoitteet sinulle sopivaan ajankohtaan arkisten puuhien lomassa.  

3. Saat tuloksia, kun kuntoutus on säännöllistä 

Kun tapaamiset eivät vaadi fyysistä kohtaamista, kuntoutus voidaan toteuttaa tiiviimmin. Säännöllisen kuntoutuksen myötä myös motivaatio säilyy ja kuntoutuksen tulokset voivat näkyä nopeammin ja tuovat sinulle pitkäaikaisen hyödyn.

Digiterapiakeskuksesta saat avun eri kanavista  

Digiterapiakeskus tarjoaa matalan kynnyksen fysioterapian etäpalveluja, kuten ohjausta, neuvontaa ja etäkuntoutusta Kymenlaakson hyvinvointialueen yli 16-vuotiaille asukkaille. Se tarjoaa etäkuntoutusta ammattilaisen ohjaamana kohti sinun tavoitteitasi. Voit saada fysioterapian etäpalveluja etävastaanottona ja chatissa.

Henkilö käy videopuhelua tietokoneella.

Etävastaanotto etäyhteydellä

Etävastaanottoa varten tarvitset tietokoneen tai mobiililaitteen, jossa on riittävän nopea internet-yhteys, kamera, mikrofoni ja kaiutin. Voit varata ajan digiterapiakeskuksen etävastaanotolle tai soittoajalle itse asiointipalvelumme kautta tai puhelimitse.

Mies selaa älypuhelinta.

Keskustele fysioterapeutin kanssa chatissa

Saat chatin kautta fysioterapeutin ohjausta ja neuvontaa matalalla kynnyksellä jokaisena arkipäivänä. Voit käydä keskustelua halutessasi anonyymisti, mutta jos haluat henkilökohtaista tietoa tai arviointia tilanteestasi, tunnistaudu chat-palveluun verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Voit myös asioida läheisesi puolesta, mikäli sinulla on suomi.fi-valtuudet.


Kuntoutuksen digi- ja etäpalveluita on kehitetty osana Suomen kestävän kasvun ohjelmaa.

Takaisin ylös