Siirry sisältöön

Joditabletteja käytetään ainoastaan säteilyonnettomuustilanteessa ministeriön tai pelastusviranomaisen niin ohjeistaessa. Pelastusviranomainen käyttää tarvittaessa vaaratiedotetta tai muita viestintäkanavia tiedottaessaan joditablettien käytöstä ja sisälle suojautumisesta. Joditabletit ovat osa tavanomaista varautumista, sillä säteilyvaaratilanteessa suurin riski on pienillä lapsilla ja sikiöillä. Omaehtoista varautumista ja joditablettien hankkimista avoapteekista suositellaan lisäksi kaikille 3-40 -vuotiaille.

Tabletit jaetaan raskaana oleville ja lasten vanhemmille neuvolakäynnin yhteydessä kokonaisina 10 tabletin pakkauksina yksi pakkaus perhettä kohden. Annostusohje löytyy pakkausselosteesta sekä Kymenlaakson hyvinvointialueen verkkosivuilta. Joditabletteja tulee säilyttää kuten muitakin lääkevalmisteita, ja vanhentuneet tabletit tulee toimittaa apteekkiin hävitettäviksi.

Lisätietoa joditablettien jakelusta saa neuvoloiden ajanvaraus- ja asiointinumerosta p. 05 220 2100 tai livechatista. Puhelinpalvelu on avoinna maanantaista torstaihin kello 7–15 ja perjantaisin kello 7–13. Neuvoloiden livechat(siirryt toiseen palveluun) palvelee verkossa maanantaista torstaihin kello 9–14 ja perjantaisin kello 9–13.

Joditabletteja jaetaan myös erillisinä jakelupäivinä

Mikäli neuvolakäynti ei ole perheellä hetkeen ajankohtainen, voi jodipakkauksen noutaa neuvoloista erillisinä jakelupäivinä ilman ajanvarausta. Samoina jakeluajankohtina neuvoloissa jaetaan myös maksuttomia ehkäisyvälineitä alle 25-vuotiaille kymenlaaksolaisille.

Joditablettien ja maksuttoman ehkäisyn jakeluajat Kymenlaakson neuvoloissa

Takaisin ylös