Siirry sisältöön

Kymenlaakson pelastuslaitoksen tuottamat pelastus- ja ensivastepalvelut toimivat nykyiseen tapaan lähipalveluina myös tulevana palvelutasopäätöskautena vuosina 2024–2026, eikä valmiuteen tai palveluverkkoon ole tulossa merkittäviä muutoksia. Pelastuspalvelujen päivittäinen välitön valmius tuotetaan viideltä vakinaiselta paloasemalta (Hamina, Karhula, Kouvola, Kotkansaari ja Kuusankoski) sekä Kaakonkulman pelastuksen ja ensihoidon monitoimiyksikön toimesta.

Kymenlaaksossa on vahva sopimuspalokuntaverkosto, joka kattaa 27 sopimuspalokuntaa sekä kaksi toimenpidepalkkaista palokuntaa. Sopimuspalokunnat tuottavat sopimuksen mukaista valmiutta ja palvelua kattavasti koko Kymenlaakson alueelle.

Pelastuslaitoksella on yhteistoimintasopimukset kolmen puolustusvoimien pelastuspalvelun (Karjalan Prikaati, Utin jääkärirykmentti ja Maasotakoulu) sekä kolmen teollisuuspalokunnan (UPM-Kymi, Stora Enso Inkeroinen ja Väylävirasto) kanssa. Edellä mainitut yhteistyötahot tukevat tarvittaessa pelastustoimintaa alueillansa.

– Hajautetulla palveluverkostolla ja valmiudella turvataan riittävät pelastus- ja ensivastepalvelut lähipalveluina myös tulevaisuudessa, kertoo Kymenlaakson pelastuslaitoksen pelastuspäällikkö Tero Vanhamaa.

– Sopimuspalokuntien elinvoimaisuuden ylläpitäminen on pienemmissä taajamissa kasvava haaste ja siihen pyritään löytämään yhdessä toimivia ratkaisuja. Uusia sopimuspalokuntalaisia tarvitaan, jotta myös lähipalvelut kyetään tuottamaan jatkossa palvelutasopäätöksen mukaisesti.

Kymenlaakson pelastuslaitoksen pelastuspäällikkö Tero Vanhamaa kertoo, että hajautetulla palveluverkostolla ja valmiudella turvataan riittävät pelastus- ja ensivastepalvelut lähipalveluina myös tulevaisuudessa.

Pelastuslaitoksen palvelutasopäätöksessä määritellään pelastustoimen tehtävien järjestämisestä hyvinvointialueella. Palvelutasopäätös astuu voimaan vuonna 2024.

Takaisin ylös