Siirry sisältöön

Varhaisen tuen perhetyö tarjoaa perheille apua ja tukea varhaisessa vaiheessa, ennen kuin ongelmat kasaantuvat ja mutkistuvat. Perheohjaajaan on helppo saada yhteys puhelimitse tai ottamalla huolensa puheeksi esimerkiksi neuvolassa tai lapsen päiväkodissa. 

Apu ja tuki räätälöidään perheen tarpeisiin. Joissain tilanteissa, esimerkiksi lapsen uneen tai uhmaikään liittyvissä ongelmissa, perhe saa avun ohjausta ja neuvontaa sisältävällä kotikäynnillä. Joskus arjen haasteet vaativat suunnitelmallisempaa muutostyöskentelyä. Näitä tilanteita voivat olla esimerkiksi jaksamiseen tai perheen sisäiseen vuorovaikutukseen liittyvät pulmat.

Varhaisen tuen perhetyöstä konkreettista tukea

Perheen haasteen ei tarvitse olla iso ja apua kannattaa pyytää ennen kuin tilanne monimutkaistuu. Oikea-aikaisella, suunnitelmallisella työskentelyllä saavutetaan parhaita tuloksia. Työskentelyn tavoitteet ovat konkreettisia ja ne laaditaan aina yhdessä perheen kanssa.

Jos tuntuu, että arki on kuormittavaa ja omat voimat ja selviytymiskeinot alkavat huveta, kannattaa asia ottaa puheeksi ja hakea apua. Varhaisen tuen perhetyöllä on monia keinoja tukea ja vahvistaa perheen voimavaroja. Silloin pikkulapsiperheen arjesta jaksaa taas nauttia.  

Euroopan Unionin logo ja teksti: EU:n rahoittama.
Takaisin ylös