Siirry sisältöön

Vaahteramäki on mielenterveys- ja päihdekuntoutujille suunnattu asumisyksikkö, jossa henkilökuntaa on paikalla ympäri vuorokauden. Mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumispalveluissa asuminen on sinulle lähtökohtaisesti aina määräaikaista ja asumisesi tarve arvioidaan säännöllisesti. Tavoitteenamme onkin ensisijaisesti kuntouttaa sinua itsenäiseen asumiseen ja tarjota sinulle toiminnallista ja yhteisöllisyyden periaatteilla toimivaa kuntoutusta.

Saat Vaahteramäen ympärivuorokautisessa palveluasumisessa ohjausta, tukea ja hoitoa sekä kodinomaista asumista kuntoutumista tukevassa ja turvallisessa ympäristössä. Asumisyksikkö on päihteetön. Kuntoutumisesi edetessä sinulla on mahdollista muuttaa kevyemmin tuettujen palvelujen piiriin sekä mahdollisesti myöhemmin siirtyä itsenäiseen asumiseen.

Vaahteramäen asumisyksikössä saat yksilöllistä, tavoitteellista ja sosiaalisia voimavarojasi tukevaa kuntoutusta, jossa tiiviisti harjoitellaan erilaisia elämän taitoja, asumista ja omatoimisuutta. Saat henkilökunnaltamme tukea, rohkaisua ja motivoivaa ohjausta tarpeidesi mukaisesti itsemääräämisoikeuttasi kunnioittaen. Tavoitteenamme on ylläpitää ja edistää elämänlaatuasi, terveyttäsi ja toimintakykyäsi sekä antaa sinulle mahdollisuuden elää omannäköistäsi elämää. Keskeisenä tavoitteenamme on, että tukemme avulla pystyt osallistumaan ja toimimaan mahdollisimman itsenäisesti. Mikäli kuntoutumisesi edellyttää, voit asua yksikössä myös pysyvästi.

Vaahteramäen henkilökunnan toiminta perustuu voimavarojesi tunnistamiseen, toimintakykysi edistämiseen ja tukemiseen sekä omien tavoitteidesi saavuttamiseen. Räätälöimme tarvitsemasi palvelut yhdessä kanssasi tarpeisiisi sopiviksi. Kanssasi palvelujesi suunnittelussa, toteuttamisessa ja arvioinnissa voi olla myös läheisesi niin halutessasi.

Vaahteramäki sijaitsee Voikkaalla. Lähin kauppa sekä muita palveluja on noin kilometrin päässä Voikkaan keskustassa.

Vierailuohjeet asumisyksiköissä

  • Tarttuvien tautien ehkäisyn kannalta on tärkeää, että asumisyksiköissä käy vain terveitä vierailijoita.
  • Vierailijan tulee huolehtia käsihygieniasta. Asumisyksikön henkilöstö ohjaa tarvittaessa maskin käyttöön.
  • Henkilökunnalta saa tarkempia yksikkökohtaisia ohjeita, joita tulee noudattaa.

Käyntitiedot

Jaakkolanmäki 1
45910 Kouvola

Yhteystiedot

Vaahteramäki

Sairaanhoitaja

040 483 1963

Vaahteramäki

Ohjaajat

040 483 1200

Vastuuhenkilö

Marjo Salonen

Palveluesimies

Vaahteramäen ja Salmentöyryn asumispalveluyksiköt

044 223 8827

Takaisin ylös