Siirry sisältöön

Voit hakea Valkealakotiin asiakkaaksi, kun tarvitsemasi hoidon ja huolenpidon määrä on kasvanut niin suureksi, että et voi asua enää omassa kodissasi. Valkealakotiin muuttaminen edellyttää, että sinulle on tehty laaja-alainen palvelutarpeen arviointi ja olet saanut päätöksen ympärivuorokautiseen asumiseen siirtymisestä. Tilanteesi arvioidaan kokonaisvaltaisesti päätöstä tehtäessä. Tilanteesi arviointia varten ole yhteydessä Kymenlaakson hyvinvointialueen sosiaalihuollon asiakasneuvontaan, tai mikäli sinulla on jo kotihoidon tai omaishoidon palveluja, omaan asiakasohjaajaasi.

Valkealakodilla asut vuokraamassasi asunnossa. Vuokraasi sisältyy vesi- ja sähkömaksut. Asunnossasi on valmiiksi sähköisesti säädettävä sänky ja kaapisto tavaroillesi. Saat kalustaa huoneesi haluamallasi tavalla, jotta saat sen kotoisaksi.

Valkealakodilla voit elää ja asua turvallisesti omien toiveidesi ja tottumustesi mukaisesti. Voit halutessasi osallistua esimerkiksi ulkoiluun, liikkumiseen, kulttuuriin ja harrastamiseen. Hoitohenkilökunta avustaa sinua niissä asioissa, joissa tarvitset apua ja antavat sinulle tarvitsemasi ohjauksen, hoidon ja huolenpidon. Lisäksi saat tarvitsemasi lääkäri- ja terveydenhuoltopalvelut ja tarvittaessa lähetteet erikoissairaanhoitoon.

Valkealakodissa on 50 asiakaspaikkaa kolmessa eri kerroksessa: Onnenmaassa on 10 asuntoa, Villiruusussa ja Tuuliviirissä on 8 asuntoa sekä Satumaassa ja Syysunelmassa 12 asuntoa.

Valkelakoti sijaitsee luonnonkauniin Jokelanjoen rannalla. Kauniissa pihapiirissä on monipuoliset ulkoilumahdollisuudet ja fyysistä kuntoa ylläpitävä kuntoliikuntapaikka. Lisäksi kesäisin pihallamme on asukkaiden iloksi kesälampaita ja kanoja.

Käyntitiedot

Vanhatie 112
45360 Kouvola

Palveluesimies

Sari Mattsson

Palveluesimies

0400 934 225

Onnenmaa

Valkealakoti Onnenmaa

Toimisto

040 722 9935

Valkealakoti Onnenmaa

Sairaanhoitaja

040 489 9291

Tuuliviiri

Valkealakoti Tuuliviiri

Toimisto

040 722 9925

Valkealakoti Tuuliviiri

Sairaanhoitaja

040 489 9291

Takaisin ylös