Siirry sisältöön

Villinrannan palvelukeskus on ikääntyneiden ympärivuorokautisen palveluasumisen yksikkö Virolahdella Virojoen keskustassa. Villinrannassa on 39 pitkäaikaisen ympärivuorokautisen palveluasumisen paikkaa ja 10 lyhytaikaishoidon paikkaa (Alatupa).

Voit hakea Villinrannan palvelukeskuksen pitkäaikaishoidon asiakkaaksi palvelutarpeen arvioinnin kautta, kun tarvitsemasi hoidon ja huolenpidon määrä on kasvanut niin suureksi, että et voi asua enää omassa kodissasi. Villinrantaan muuttaminen edellyttää, että sinulle on tehty asiakasohjauksessa laaja-alainen palvelutarpeen arviointi ja olet saanut päätöksen Villinrannan pitkäaikaisen asumisen palveluihin pääsemiseksi.

Pitkäaikaisessa ympärivuorokautisessa palveluasumisessa asut vuokraamassasi huoneessa. Asunnossasi on valmiiksi sähköisesti säädettävä sänky ja kaapisto tavaroillesi. Saat kalustaa huoneesi haluamallasi tavalla, jotta saat sen itsellesi kotoisaksi. Villinrannassa voit elää ja asua turvallisesti omien toiveidesi ja tottumustesi mukaisesti. Voit halutessasi osallistua sinulle mielekkääseen, hyvinvointiasi tukevaan toimintaan, esimerkiksi ulkoiluun, liikkumiseen ja harrastamiseen. Hoitohenkilökunta avustavat sinua niissä asioissa, joissa tarvitset apua ja antavat sinulle tarvitsemasi ohjauksen, hoidon ja huolenpidon. Lisäksi saat tarvitsemasi lääkäri- ja terveydenhuoltopalvelut ja tarvittaessa lähetteet erikoissairaanhoitoon.

Lyhytaikaisen hoidon jaksoille Villinrannan Alatupaan voit hakea ottamalla yhteyttä joko kotihoidon asiakasohjaajaan tai omaishoidon palveluohjaajaan. Mikäli sinulla ei ole kotihoidon tai omaishoidon palveluja, lyhytaikaisjaksolle päästäksesi sinun tulee olla yhteydessä Sosiaalihuollon asiakasneuvontaan, joko puhelimitse tai sähköisen asioinnin kautta. Kokonaistilanteesi tarkastelu käynnistyy yhteydenoton jälkeen.

Asiakas- ja palveluohjaus vastaa lyhytaikaisjaksojen sopimisesta ja pituudesta. Voit hakeutua lyhytaikaiseen asumiseen esimerkiksi omaishoitajasi vapaan ajaksi, tai jos tarvitset lyhytaikaista kuntoutusta, palvelujesi tarpeen selvittelyä ja toimintakykysi arviointia. Tavoitteenamme on mahdollistaa lyhytaikaisjaksoilla, että pystyt asumaan kotonasi mahdollisimman pitkään.

Villinrannassa on erittäin hyvät ulkoilumahdollisuudet, yksikkömme sijaitsee puistomaisessa pihapiirissä joen rannalla. Talossa on kaikkien asiakkaidemme käytössä seniorikuntosali ja pihassa liikuntapuisto, joita voit myös hyödyntää fyysisen toimintakykysi ylläpitämisessä.

Käyntitiedot

Rantatie 22
49900 Virolahti

Palveluajat

Avoinna ympäri vuorokauden

Palveluesimies

Maarit Ruusu

Palveluesimies

0503892140

Yhteystiedot

Villinrannan palvelukeskus

Jokitupa

0407107356

Villinrannan palvelukeskus

Välitupa

0407107358

Villinrannan palvelukeskus

Ylätupa

0407107355

Villinrannan palvelukeskus

Sinisiipi

0407107282

Villinrannan palvelukeskus

Alatupa

040 710 7280

Takaisin ylös