Siirry sisältöön

Helmisilta sijaitsee Kuusankoskella kauppakeskus Kuusaantorin yhteydessä. Helmisillassa on kolme kerrosta, joissa toiminta tapahtuu. Kerrosten välillä pääsee kulkemaan hissillä. Lähistöllä on hyvät mahdollisuudet ulkoiluun kauniissa Kymijoen rantamaisemissa. 

Helmisillassa tarjoamme aikuisille kehitysvammaisille ja työikäisille työ- ja päivätoimintaa. Vaikeavammaisille asiakkaillemme Helmisillassa on oma ryhmänsä, jossa yksilöllisten tarpeiden mukaan avustamme asiakkaita ja järjestämme päivätoimintaa asiakkaiden toimintakyvyn mukaan. Ohjaajia Helmisillassa on noin kaksikymmentä.

Käytössä asiakkaillamme on useita eri apuvälineitä, esimerkiksi ortooseja, pyörätuoleja, seisomatelineitä ja kävelytukia sekä -telineitä. Kommunikoinnin tukena asiakkaillamme on kommunikaattoreita, kuvia ja tabletteja. Tukiviittomat ovat myös käytössä päivittäin.

Asiakkaidemme toiveita kuunnellaan ja ohjelmaa ja toimintoja järjestämme sen mukaisesti. Asiakkaillemme laadimme yhdessä asiakkaan kanssa yksilölliset toteuttamissuunnitelmat, joiden tavoitteiden mukaisesti suunnittelemme toimintaamme.

Helmisillassa on erikokoisia ryhmätiloja, joihin jakaannumme päivän aikana erilaisiin toimintoihin. Erilaisia ryhmätoimintoja ovat esimerkiksi leivonta, pelit, lukupiiri, radio (Kuusaan radio), lehden toimitus (Meidän Sanomat), bänditoiminta (Kuusaan bändi), rentoutus sekä kädentaidot, jossa asiakkaamme esimerkiksi kutovat, maalaavat, piirtävät sekä askartelevat ohjaajien tuella ja avustuksella. 

Myös hyvinvoinnin tukeminen on mukana arjessamme. Asiakkaamme ulkoilevat ja käyvät esimerkiksi kirjastossa sekä taidenäyttelyissä yhdessä ohjaajien kanssa. Meillä on myös erilaisia hyvinvointiryhmiä, joissa toteutetaan esimerkiksi kauneudenhoitoa.

Käyntitiedot

Kymenlaaksonkatu 2 B
45700 Kuusankoski

Palveluajat

Arkisin klo 9–15

Poikkeuksia aukioloajoissamme

Helmisilta on suljettuna 8.7-4.8.2024.

Seuraa meitä somessa!

Helmisillan löydät Facebookista ja Instagramista. Helmisillassa tehdään myös Kuusaan Radiota, ja ohjelmiin voit tutustua Kuusaan Radion YouTube kanavalla.

Yhteystiedot

Helmisilta ohjaajat

040 489 8519

Takaisin ylös