Siirry sisältöön

Ota yhteyttä Kymenlaakson sosiaalihuoltoon

Sosiaalihuollon asiakasneuvonta neuvoo ja ohjaa työikäisten, toimeentulotuen, ikäihmisten, vammaispalvelujen sekä lasten ja perheiden sosiaalipalvelujen kysymyksissä sekä Kymenlaakson asukkaita että eri viranomaistahoja.

Voit ottaa yhteyttä sosiaalihuollon asiakasneuvontaan matalalla kynnyksellä. Apua ja neuvoa voi kysyä esimerkiksi omaan tai läheisen hyvinvointiin ja arjessa selviytymiseen liittyvissä asioissa. Ohjaamme sinut tarvittaessa parhaiten sopivien palvelujen piiriin.

Tavoitat laajat sosiaalipalvelumme yhdestä puhelinnumerosta ja chatin kautta. Kun soitat tai asioit chatissa, sinua pyydetään valitsemaan mitä asiasi koskee. Valitse yhteydenottoosi parhaiten koskeva vaihtoehto.

  1. Toimeentulotukiasiat ja työikäisten palvelut
  2. Ikäihmisten palvelut
  3. Vammaispalvelut
  4. Lasten ja perheiden palvelut

Voit myös varata soittoajan asiointipalvelussa, jolloin neuvonnasta soitetaan sinulle sovittuna aikana.

Ota yhteyttä

Sosiaalihuollon asiakasneuvonnan puhelinpalvelu

Sosiaalihuollon asiakasneuvonnasta saat tietoa sosiaalipalveluista tai apua omaan tai läheisen arjessa selviytymiseen liittyvissä asioissa. Ohjaamme tarvittaessa oikean palvelun piiriin. Puhelinpalvelu on avoinna arkisin klo 9–14. Ajalla 1.–28.7. puhelinpalvelu on avoinna arkisin klo 9–12.

Soita 05 220 6000

Sosiaalihuollon asiakasneuvonnan chat

Sosiaalihuollon ammattilaiset vastaavat chatissa ti-to klo 13-15. Chat avautuu sivun alalaidan puhekuplaikonista. Valitse tai etsi ”Chat-palvelut” ja ”Sosiaalihuollon asiakasneuvonnan chat”. Asiointi alkaa ilman tunnistautumista. Tarvittaessa ammattilainen voi pyytää sinua tunnistautumaan mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla.

Varaa soittoaika asiointipalvelussa

Voit varata sinulle sopivan soittoajan digitaalisen asiointipalvelun kautta.

Siirry asiointipalveluun

Sosiaalihuollon asiakasneuvonnan puhelinpalvelu sulkeutuu poikkeuksellisesti to 20.6.2024 jo klo 13.00.

Chat on suljettu koko päivän 20.6.2024

Ohjaus- ja neuvontapiste Ratamokeskuksessa

Voit ottaa yhteyttä myös sosiaalihuollon ohjaus- ja neuvontapisteellä Kouvolan Ratamokeskuksessa. Pisteellä voit kysyä sosiaalihuollon palveluistamme ja saada tarvittaessa myös yksilöllisempää neuvontaa ja ohjausta. Sinulla ei tarvitse olla sosiaalipalveluiden asiakkuutta pisteellä asioidaksesi, vaan neuvontaan voi saapua kuka tahansa Ratamokeskuksessa kävijä kotikunnasta riippumatta.

Ratamokeskuksen sosiaalihuollon ohjaus- ja neuvontapiste toimii walk in -periaatteella, eli erillistä ajanvarausta ei tarvitse tehdä. Voit kysyä pisteeltä neuvoa myös anonyymisti.

Yhteystiedot ja aukioloajat

Sosiaalihuollon tarpeen ilmoittaminen

Voit tehdä verkossa yhteydenoton tai ilmoituksen sosiaalihuoltoon, kun olet huolissasi itsesi tai läheisesi hyvinvoinnista tai arjesta selviytymisestä. Niin kutsutun huoli-ilmoituksen voit tehdä henkilön suostumuksella tai ilman sitä. Huoli-ilmoituksen voi tehdä nimettömänä tai omalla nimellä. Jos teet ilmoituksen omalla nimelläsi, huoli-ilmoituksen kohteella on pääsääntöisesti oikeus saada tietää tekijän nimi. Palvelut eivät vaadi vahvaa tunnistautumista.

Yhteydenotot ja ilmoitukset käsitellään arkisin.

Suostumuksellinen yhteydenotto

Kun tarvitset apua itsellesi tai sinulla on avun tarpeessa olevan henkilön lupa yhteydenottoon, ota yhteyttä sosiaalihuollosta vastaavaan viranomaiseen.

Ota yhteyttä

Ilmoitus ilman henkilön suostumista

Jos et ole saanut avun tarpeessa olevalta henkilöltä suostumusta olla yhteydessä, tee ilmoitus sosiaalihuollon tarpeessa olevasta henkilöstä.

Tee ilmoitus

Lasten, nuorten ja perheiden Pyydä apua -palvelu

Kysymyksesi voi olla mikä tahansa; omaan tilanteeseesi tai perheenjäsenen, ystävän tai muun läheisen avun tai tuen tarpeeseen liittyvä.

Pyydä apua

Vastuuhenkilö

Mari Kinnunen

Palveluesimies

Mari.Kinnunen@kymenhva.fi

Takaisin ylös